Γκρίνια στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ για το κοινοβουλευτικό… homework εν μέσω διακοπών – Δόθηκε παράταση

Δουλειά για τις… ξαπλώστρες έβαλε στους βουλευτές η γραμματεία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να αξιολογήσει την κοινοβουλευτική τους παρουσία και δραστηριότητα μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές. Πολλά μέλη της ΚΟ «τσίνισαν», αφού τόσο οι ίδιοι όσο και οι συνεργάτες τους βρίσκονται σε διακοπές, με αποτέλεσμα η «κοινοβουλευτική αξιολόγηση» να πάρει παράταση.

Το «θερινό homework» αποτελεί προϊόν κοινής πρωτοβουλίας των Σωκράτη Φάμελλου και Θεοδώρας Τζάκρη σε συνεννόηση με τον Στέφανο Κασσελάκη προκειμένου να αξιολογηθεί η σύνδεση των κοινοβουλευτικών ενεργειών με το γραφείο Τύπου της ΚΟ και να προκύψουν οι κατάλληλες προτάσεις και παρεμβάσεις.

Στη «φόρμα απολογισμού δράσης» περιλαμβάνονται τέσσερις κατηγορίες:

  • Κοινοβουλευτικός έλεγχος
  • Ομιλίες Ολομέλειας
  • Επιτροπές
  • Τροπολογίες

Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται όλα τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου, με τους βουλευτές να πρέπει να συμπληρώσουν –λόγου χάρη- πόσες επίκαιρες ερωτήσεις κατέθεσαν «θεματικού» ή «τοπικού ενδιαφέροντος», χωρίς σε αυτές να περιλαμβάνονται οι περιπτώσεις συνυπογραφής σε πρωτοβουλία συναδέλφου τους. Μάλιστα, οι Αναφορές, Ερωτήσεις, Ερωτήσεις & ΑΚΕ ή Επίκαιρες Ερωτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται και από τα αντίστοιχα Links από το site της Βουλής.

Στη δεύτερη κατηγορία ο/η βουλευτής πρέπει να παραθέσει πόσες φορές ήταν εισηγητής, ομιλητής ή κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος στην Ολομέλεια, βγάζοντας μετά και το σύνολο των τοποθετήσεών του από το βήμα. Μάλιστα, οι βουλευτές θα πρέπει να συμπεριλάβουν και «link σχετικής ανάρτησης του Δελτίου Τύπου σε σελίδα ή ΜΜΕ και στα social media του βουλευτή».

Επιπλέον, πρέπει να γνωστοποιήσουν σε ποιες Επιτροπές μετέχουν, πόσες φορές έκαναν παρέμβαση, αλλά και το αν είχαν «δια ζώσης παρουσία» ή «παρουσία μέσω WebEx», περιλαμβάνοντας ημερομηνίες και σχετικά links. Τέλος, τους ζητείται να παραθέσουν πόσες  τροπολογίες κατατέθηκαν με δική τους πρωτοβουλία, εάν αυτές επανακατατέθηκαν  και αν ήταν «θεματικού» ή «τοπικού ενδιαφέροντος».

Μουρμούρα και… παράταση

Τόσο το e-mail όσο και η τηλεφωνική ενημέρωση που έγινε σε διάφορους βουλευτές προκάλεσαν συλλογική γκρίνια στις τάξεις της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως σχολίαζαν πολλοί βουλευτές, όχι μόνο παραθερίζουν χωρίς τον ανάλογο τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά σε αντίστοιχη φάση βρίσκονται και οι συνεργάτες τους, γεγονός που καθιστά τη συμπλήρωση της «φόρμας απολογισμού δράσης» αδύνατη έως τις 20 Αυγούστου. Η μουρμούρα φαίνεται πως έφτασε στα αυτιά του Σ. Φάμελλου, ο οποίος σε δεύτερο χρόνο ενημέρωσε τα μέλη της ΚΟ πως η υποχρέωση αποστολής του excel μετατίθεται για τέλη του μήνα.

Διαβάστε επίσης

Εγκαταλείπουν την ταβέρνα και επιλέγουν φαγητό στο χέρι οι τουρίστες – Αποκαλυπτική έρευνα (Video)

Μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο – Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για εκκενώσεις (Video)

Η Νορβηγία αντιδρά στην απόφαση Νετανιάχου να την «τιμωρήσει» μετά την αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους

Politico: Η Ελλάδα αφήνει ανεξέλεγκτες τις υπηρεσίες κατασκοπείας για τις παραβιάσεις του Predator

Ετικέτες