Γκάρεθ Μπέιλ: O Ουαλός σταρ αποσύρεται από το ποδόσφαιρο μόλις στα 33 του χρόνια

Γκάρεθ Μπέιλ: O Ουαλός σταρ αποσύρεται από το ποδόσφαιρο μόλις στα 33 του χρόνια

Ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο πρώην σταρ της Τότεναμ και της Ρεάλ,  ανακοίνωσε μέσω Social Media ότι αποσύρεται σε ηλικία μόλις 33 ετών από το ποδόσφαιρο, αν και έχει συμβόλαιο με την Los Angeles FC μέχρι το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Ουαλός επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Σαουθάμπτον. Το 2007 τον αγόρασε η Τότεναμ αντί 14,7 εκατ. ευρώ και το 2013 έγινε η μέχρι εκείνη την περίοδο ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου με το ποσό των 101 εκατ. ευρώ που δαπάνησε η Ρεάλ. Στη Μαδρίτη έγραψε ιστορία και συνέθεσε μαζί με τους Καρίμ Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο το … αχτύπητο  «BBC».

Ο Μπέιλ με τους Μερένγκες μέτρησε 106 τέρματα και 67 ασίστ σε 258 εμφανίσεις και πανηγύρισε πέντε Champions League, τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, τρία πρωταθλήματα, Super Cups Ισπανίας, Super Cups Ευρώπης και ένα Κύπελλο.

O Μπέιλ έγραψε ιστορία και με την εθνική ομάδα της Ουαλίας. Έκανε ντεμπούτο με τους Δράκους το 2006, μέτρησε 111 εμφανίσεις με το εθνόσημο με 40 γκολ και 22 ασίστ. Ηγήθηκε της εθνικής του στα Euro 2016 και 2020, όπως και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Η ανακοίνωση της απόσυρσης του: «Μετά από προσεκτική και ενδελεχή σκέψη, ανακοινώνω την άμεση απόσυρσή μου από το συλλογικό και διεθνές ποδόσφαιρο. Νιώθω τρομερά τυχερός που εκπλήρωσα το όνειρο του να παίζω το άθλημα που αγαπώ. Πραγματικά μου έχει χαρίσει μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Τις υψηλότερες κορυφές σε μια πορεία 17 χρόνων που θα είναι αδύνατο να επαναληφθεί, ανεξάρτητα από το τι μου επιφυλάσσει το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου.

Από την πρώτη μου επαφή στη Σαουθάμπτον έως την τελευταία στη Λος Άντζελες και όλα όσα έζησα στο μεσοδιάστημα, διαμόρφωσαν μια συλλογική καριέρα για την οποία νιώθω αμέριστη περηφάνια και ευγνωμοσύνη. Οι 111 συμμετοχές με τη χώρα μου και το περιβραχιόνιο του αρχηγού ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Μοιάζει αδύνατον να δείξω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσοι έπαιξαν το ρόλο τους σε αυτό το ταξίδι. Νιώθω υποχρεωμένος σε πολλούς ανθρώπους που με βοήθησαν να αλλάξω τη ζωή μου και να διαμορφώσω την καριέρα μου με έναν τρόπο που δεν θα μπορούσα καν να φανταστώ όταν ξεκινούσα σε ηλικία εννέα χρονών.

Σε όλα τα προηγούμενα κλαμπ που αγωνίστηκα, τη Σαουθάμπτον, την Τότεναμ, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λός Άντζελες. Όλοι οι προηγούμενοι προπονητές μου, το προσωπικό, οι συμπαίκτες, οι αφοσιωμένοι οπαδοί, οι μάνατζερ μου, οι καταπληκτικοί μου φίλοι και η οικογένειά μου, ο αντίκτυπος που είχατε ήταν ανυπολόγιστος. Προς τους γονείς μου και την αδερφή μου, χωρίς τη δική σας αφοσίωση σε αυτές τις πρώτες μέρες, χωρίς τα γερά θεμέλια, δεν θα έγραφα αυτή τη δήλωση αυτή τη στιγμή, οπότε σας ευχαριστώ που με βάλατε σε αυτό το μονοπάτι και για την ακλόνητη υποστήριξή σας. Προς τη γυναίκα και τα παιδιά μου, η αγάπη και η υποστήριξή σας με βοήθησε να ανταπεξέλθω.

Ήσασταν μαζί μου στα καλά και στα άσχημα, κρατώντας με προσγειωμένο καθ΄ολη τη διαδρομή. Με εμπνέετε να γίνω καλύτερος και να σας κάνω περήφανους. Οπότε προχωράω με προσμονή στο επόμενο στάδιο της ζωής μου. Μια εποχή αλλαγής και μετάβασης, μια ευκαιρία για μια νέα περιπέτεια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter