«Γκάφα» 2 εκατ. με θύμα την ΕΡΑ Σπορ

Εκλεισαν τη συμφωνία με τη Νοva για το Μουντομπάσκετ αλλά δεν συμπεριέλαβαν σε αυτήν το αθλητικό ραδιόφωνο

Νέος χαμός γίνεται στην ΕΡΤ με όσα συμβαίνουν στην πολύπαθη ΕΡΑ Σπορ, την οποία, όπως έχει δημοσιεύσει παλαιότερα το Documento, η κυβέρνηση από την προηγούμενη θητεία της απαξιώνει διαρκώς και, όπως λένε οι εργαζόμενοί της, «φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να την κλείσουν».

Πριν από καιρό η ΕΡΤ του Κωνσταντίνου Ζούλα έδωσε 2 εκατ. ευρώ και απέκτησε από τη Nova τα… συνδικαιώματα του Μουντομπάσκετ 2023 που διεξάγεται αυτές τις μέρες με τη συμμετοχή της εθνικής μας ομάδας. Η νομοθεσία προβλέπει ότι οι αγώνες των εθνικών ομάδων προβάλλονται υποχρεωτικά από ανοιχτή συχνότητα, οπότε η συνδρομητική Nova σκόπευε να δώσει τα ματς της εθνικής και στον «αδερφό» Alpha. Οταν έφτασε η προσφορά των 2 εκατ. ευρώ από την ΕΡΤ την αποδέχτηκε και κάπως έτσι οι αγώνες του Μουντομπάσκετ μεταδίδονται από Nova και ΕΡΤ.

Ομως οι «εγκέφαλοι» της κρατικής τηλεόρασης δεν φρόντισαν να συμπεριλάβουν στη συμφωνία που υπέγραψαν με τη Νοva και την ΕΡΑ Σπορ τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις των αγώνων! Ετσι, όταν ξεκίνησαν οι μεταδόσεις (η ΕΡΑ δεν έχει απεσταλμένο στη διοργάνωση) κλήθηκαν οι αθλητικοί να κάνουν ραδιοφωνική μετάδοση από τα στούντιο της ΕΡΑ Σπορ, με φυσικό ήχο, βλέποντας τους αγώνες από την τηλεόραση της ΕΡΤ, επειδή οι επικεφαλής του ραδιομεγάρου θεώρησαν ότι θα κάνουν δουλειά από το στούντιο και για το ραδιόφωνο όπως έκαναν και με τα ποδοσφαιρικά ματς των ελληνικών ομάδων στο εξωτερικό. Ομως η Nova έβαλε φρένο, αφού δεν υπήρχε τέτοια συμφωνία! Και εννοείται ότι κανείς υπεύθυνος για την «γκάφα» (;) δεν έχει απαντήσει ως τώρα για το τι συμβαίνει και ποιοι ευθύνονται.

Τον «εξαφάνισαν»

Πριν από λίγες ημέρες ο έμπειρος συνάδελφος Χρήστος Κοντός, με 40ετή θητεία στο αθλητικό ραδιόφωνο της ΕΡΑ Σπορ, τέθηκε ξαφνικά στο περιθώριο χωρίς να γνωρίζει τι έχει γίνει και για ποιο λόγο τον… εξαφάνισαν ξαφνικά από τα μικρόφωνα και από την εκπομπή του.

Ο Χρ. Κοντός στις αρχές Αυγούστου μετέφερε από την καθημερινή εκπομπή του (06.00-08.00) στην ΕΡΑ Σπορ πληροφορίες για το μακελειό στη Νέα Φιλαδέλφεια και έκτοτε… χάθηκε από τη συχνότητα του κρατικού ραδιοφώνου.

Τρεις μέρες μετά και χωρίς την παραμικρή πληροφόρηση, έστειλε στους προϊσταμένους της ΕΡΑ και στη διοίκηση της ΕΡΤ επιστολή με την οποία ζητούσε να μάθει τους λόγους για τους οποίους «κόπηκε», αν κατηγορείται για κάτι κ.λπ.

Ομως αν και συμπληρώνεται μήνας από τότε, δεν έχει λάβει καμία απάντηση. Ετσι αναγκάστηκε να προχωρήσει σε καταγγελία, αρχικά στην Επιθεώρηση Εργασίας και στη συνέχεια στην ΕΣΗΕΑ. Εννοείται πως ούτε ο διευθυντής του αθλητικού Δημήτρης Χατζηγεωργίου ούτε ο προϊστάμενος στην ΕΡΑ Σπορ Νίκος Γκομώλης τον έχουν ενημερώσει για το παραμικρό. Κι αυτό τη στιγμή που πολλοί εντός κι εκτός ραδιομεγάρου αναρωτιούνται αν αληθεύει η πληροφορία ότι ο δεύτερος επικοινώνησε προ ημερών με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ζήτησε να μάθει ποιος έδωσε άδεια στον Κοντό να ταξιδέψει με την αποστολή της ομάδας σε Πορτογαλία και Μασσαλία για τους αγώνες με Μπράγκα και Μαρσέιγ.

Χωρίς καμία ενημέρωση

Να σημειωθεί ότι στην ΕΡΑ Σπορ εδώ και δύο εβδομάδες χρεώνουν (παράνομα) με απανωτά ρεπό τον Κοντό για να δικαιολογήσουν την «εξαφάνισή» του, ενώ έφτασαν στο σημείο να βάλουν ηχογραφημένα αποσπάσματα στις δύο εκπομπές την Πέμπτη και την Παρασκευή (10 και 11/8) για να γεμίσουν το δίωρο.

Οπως υποστηρίζει η πλευρά του δημοσιογράφου, περιμένει τις όποιες εξελίξεις και αν δεν πάρει πειστικές απαντήσεις από την ΕΡΤ, θα προχωρήσει σε αγωγές.