Γιουρόπα Λιγκ: Ηττα 2-1 για τον Ολυμπιακό από την Αταλάντα στο Μπέργκαμο

Γιουρόπα Λιγκ: Ηττα 2-1 για τον Ολυμπιακό από την Αταλάντα στο Μπέργκαμο

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στο Μπέργκαμο, παρότι προηγήθηκε στο ημίχρονο με 1-0. Η Αταλάντα τον νίκησε με ανατροπή (2-1) και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Το εισιτήριο θα κριθεί πάντως στη ρεβάνς του Φαλήρου που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη (24/2).

Οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο 8’. Ο Ντε Ρουν πλαγιοκόπησε την ερυθρόλευκη άμυνα, έστρωσε την μπάλα στον Μουριέλ, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Στο 12’ ο Αγκιμπού Καμαρά κουβάλησε την μπάλα, στο κατάλληλο τάιμινγκ τροφοδότησε τον Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος «κλώτσησε» την ευκαιρία.

Το σκορ άνοιξε στο 16’. Ο Τικίνιο πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έπιασε δυνατό σουτ, ενώ είχε γλιστρήσει, και η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία του Μούσο (0-1).

Το γκολ του Βραζιλιάνου πρόσφερε ηρεμία και αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να πατήσουν στην περιοχή του Βατσλίκ, παρότι είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στο πρώτο 45λεπτο η κατοχή μπάλας ήταν 71%-29% για την Αταλάντα.

Στο 34’ ο Ονιεκούρου έχασε ευκαιρία για το 0-2, ενώ στο 36’ ο Πάσαλιτς αστόχησε από καλή θέση.

Στο 45’ ο Πεσίνα σκόραρε, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.

Η ιταλική ομάδα συνέχισε να πιέζει και στο δεύτερο μέρος. Στο 50’ ο Μπογκά έπιασε δυνατό σουτ στο όριο της μεγάλης περιοχής και ο Βατσλίκ έδιωξε την μπάλα κόρνερ. Στο 54’ ο Μαλινόβσκι εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού ήταν και πάλι στη σωστή θέση και αποσόβησε τον κίνδυνο. Στο 59’ ο Μαλινόβσκι δοκίμασε και πάλι το πόδι του, αλλά ούτε κι αυτή τη φορά μπόρεσε να νικήσει τον Βατσλίκ.

Η Αταλάντα μέσα σε ένα τρίλεπτο πέτυχε δύο γκολ και πήρε προβάδισμα στο σκορ (2-1). Τη ζημιά στους ερυθρόλευκους την έκανε ο 29χρονος Αλβανός αμυντικός Μπεράτ Τζιμσίτι, ο οποίος στο 61’ σκόραρε με κεφαλιά και στο 63’ με σουτ μέσα από την περιοχή.

Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 77’ έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Αγκιμπού Καμαρά.

Στο 79’ σουτ του Εμβιλά έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ άστοχος ήταν και ο Μπογκά στο 81’.

Ο Σέρερ (Ελβετία) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Πάσαλιτς, Ντεμιράλ, Πετσέλα, Παπασταθόπουλο.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Mούσο, Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, Μέλε (87’ Χάτεμπουρ), Ντε Ρουν (72’ Φλόιλερ), Πεσίνα (46’ Κουπμάινερς), Πετσέλα, Μαλινόβσκι (66’ Μιχάιλα), Πάσαλιτς, Μουριέλ (46’ Μπογκά).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Σισέ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Λαλά, Εμβιλά (85’ Μπουχαλάκης), Α. Καμαρά, Ρέαμπτσιουκ, Μασούρας (64’ Μαντί Καμαρά), Ονιεκούρου (85’ Λόπες), Τικίνιο (72’ Ελ Αραμπί).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter