Γιοβάνοβιτς για ματς με Αγγλία: «Μεγάλη η απώλεια του Φώτη»

Γιοβάνοβιτς για ματς με Αγγλία: «Μεγάλη η απώλεια του Φώτη»
[372391] NATIONS LEAGUE / MEDIA DAY ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

H Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει την Αγγλία (10/10, 21:45) για την 3η αγωνιστική του Nations League και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς χαρακτήρισε ως «μεγάλη πρόκληση» το παιχνίδι στο Γουέμπλεϊ. «Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι αντιμετωπίζουμε ένα απλό παιχνίδι. Η Αγγλία είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Είναι το φαβορί στο γκρουπ μας», δήλωσε αρχικά ο Ομοσπονδιακός προπονητής, ο οποίος πρόσθεσε: «Παίζουμε με τοπ ομάδα κι αυτό είναι ένα κίνητρο παραπάνω. Εύχομαι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, σε ένα καταπληκτικό γήπεδο. Έχουμε τον εγωισμό μας. Είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι, που έχουμε μπροστά μας, αλλά και μια πολύ μεγάλη πρόκληση για εμάς».

Ο Γιοβάνοβιτς είπε ακόμα:

-Για την απουσία του Χάρι Κέιν: «Αν δείτε το ρόστερ της Αγγλίας, δεν νομίζω ότι αγχώνεται πολύ ο προπονητής τους. Γιατί να αγχώνομαι εγώ; Έχω ήδη τα δικά μου θέματα».

-Για το ενδεχόμενο να κληθεί άλλος επιθετικός μετά τον τραυματισμό του Ιωαννίδη: «Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη να κληθεί άλλος επιθετικός, υπάρχει ο Παυλίδης και ο Δουβίκας. Έχουμε στο ρόστερ 21 ποδοσφαιριστές, συν τους τερματοφύλακες, αυτήν τη στιγμή, αν είναι όλα καλά, δεν θα κάνουμε κάποια αλλαγή».

-Για την απουσία του Φώτη Ιωαννίδη: «Όπως προανέφερα, έχουμε τα δύο παιδιά, τον Παυλίδη και τον Δουβίκα. Δεν θα κάνουμε κάποια αλλαγή. Σίγουρα η απώλεια του Φώτη είναι μεγάλη. Τα γκολ του έπαιξαν ρόλο στην εξέλιξη των προηγούμενων παιχνιδιών. Του ευχόμαστε να επιστρέψει στα γήπεδα. Εγώ πιστεύω ότι και Παυλίδης και Δουβίκας παίζουν σε υψηλό επίπεδο».

-Για τους περίπου 4.000 φίλους της ομάδας που θα βρίσκονται εκεί: «Δεν μου είναι περίεργο, οι Έλληνες είναι παντού. Αγαπούν το ποδόσφαιρο και την ομάδα τους. Εμείς θα πρέπει να είμαστε αντάξιοι και να μην τους απογοητεύσουμε».

-Για το τι θεωρεί ότι χρειάζεται βελτίωση: «Είναι λογικό όταν είναι καινούργιος ο προπονητής, να αλλάζουν οι απαιτήσεις. Υπήρχαν πράγματα, που ήταν καλά στα προηγούμενα ματς. Εγώ περιμένω να υπάρχει μόνιμα μία βελτίωση. Δεν έχουμε πολυτέλεια χρόνου για να φτιάξουμε πράγματα στην προπόνηση. Το επίπεδο είναι υψηλό και μπορούμε να κάνουμε πράγματα μέσα από αναλύσεις και ματς. Ο μόνος τρόπος να βελτιώνεται μια εθνική είναι μέσα από τα παιχνίδια».

-Για τα νέα παιδιά: «Σίγουρα, έχουμε αρκετά παιδιά. Ο Ζαφείρης ή τα μικρά παιδιά του Ολυμπιακού. Χαίρομαι που πρωταγωνιστούν και μπράβο στον προπονητή του Ολυμπιακού που τους έδωσε την ευκαιρία. Εκείνο που πρέπει να ξέρουν είναι ότι αυτές οι ευκαιρίες δεν είναι εύκολες. Πρέπει να συνεχίσουν να δικαιώνουν τον προπονητή τους. Είναι κάτι θετικό για το ποδόσφαιρο να υπάρχουν νέα παιδιά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter