Γιώτα Πούλου: Η κυβέρνηση δεν εγκρίνει 13 ολιγομελή τμήματα σε σχολεία της Βοιωτίας

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και Τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο., Γιώτα Πούλου, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά που απευθύνεται στον υπουργό Παιδείας αναδεικνύοντας τη σχετική ανακοίνωση – καταγγελία της ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας, στην οποία καταγράφεται ο πλήρης κατάλογος των ολιγομελών τμημάτων των σχολείων του νομού, που καταργούνται.

Όπως δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ., πιστή στο δόγμα της αποδυνάμωσης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, δεν εγκρίνει 13 ολιγομελή τμήματα προσανατολισμού των ΓΕΛ και τμήματα/ειδικότητες των ΕΠΑΛ, στη Βοιωτία, παραβιάζοντας τα δικαιώματα των μαθητών και επιδεινώνοντας τις εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών. Η ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θήβας καλούν σε συγκέντρωση την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 1μμ στη ΔΕΕ Βοιωτίας στη Λιβαδειά με αίτημα την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία της Βοιωτίας!

Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των γονέων μαθητών και των εκπαιδευτικών της Βοιωτίας και απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που η ίδια δημιουργεί!».

2024-09-16 Πούλου Ανακοίνωση ΕΛΜΕ by Website Documento on Scribd