Γιώργος Ζώης: «Χείμαρρος» κατά κυβέρνησης για φωτιές και έγκλημα στα Τέμπη (Video)

Γιώργος Ζώης: «Χείμαρρος» κατά κυβέρνησης για φωτιές και έγκλημα στα Τέμπη (Video)

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης ανέδειξε την αλαζονεία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και έβγαλε στη «σέντρα» τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις πρόσφατες καταστροφικές φωτιές και για το έγκλημα στα Τέμπη.

Ο σκηνοθέτης, ο οποίος κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας για το «Arcadia» στο 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, ήταν καταιγιστικός. Όπως σημείωσε, η Ελλάδα δεν είναι μόνο το Live your myth in Greece, καθώς συμβαίνουν και άλλα.

«Δυστυχώς το δάσος (σ.σ. της ταινίας) δεν υπάρχει πια λόγω των πυρκαγιών του καλοκαιριού. Η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη στις απρόβλεπτες πυρκαγιές κι όχι στις πολιτικές της γιατί όταν οι ηρωικοί πυροσβέστες αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, αντιμετωπίζουν αστυνομική βία» είπε αρχικά ο Γιώργος Ζώης και συμπλήρωσε:

«Πριν από ένα χρόνο είχαμε το πιο θανατηφόρο δυστύχημα στα Τέμπη όπου πολλοί φοιτητές σκοτώθηκαν. Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά έριξε την ευθύνη σε έναν εργαζόμενο στα τρένα για να καλύψει την ευθύνη της για το ότι δεν δούλευε το ηλεκτρονικό σύστημα- αν δούλευε θα είχαν σωθεί όλες αυτές οι ζωές. Οι εργαζόμενοι στα τρένα 9 μήνες πριν από το δυστύχημα είχαν επισημάνει τα προβλήματα αλλά για άλλη μία φορά αγνοήθηκαν».

Ο Γιώργος Ζώης αναφέρθηκε και στο μέγα φιάσκο με την επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού για τα Όσκαρ, τονίζοντας: «Σχεδόν όλοι οι Έλληνες σκηνοθέτες και παραγωγοί αποσύραμε τις ταινίες μας από την διαδικασία της αξιολόγησης για την ελληνική υποψηφιότητα στα Όσκαρ γιατί η επιτροπή απαλλάχθηκε ξαφνικά χωρίς εξήγηση από τα καθήκοντά της και αντικαταστάθηκε από μια άλλη αμφιλεγόμενη. Για άλλη μία φορά το υπουργείο ρίχνει την ευθύνη σε μία υπάλληλο. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενωμένοι απέναντι στην αδιαφορία και την αλαζονεία του κράτους».

Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση του Γιώργου Ζώη (στο 39:50)


Διαβάστε επίσης

Επιστολή 184 μελών του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή της Αθηνάς Λινού στην Επιτροπή Δεοντολογίας – Όλα τα ονόματα

Λινού: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη – Παρέδωσε στοιχεία στον Κασσελακη

Οι «87» απαντούν στον Κασσελάκη: Εκείνος είναι που εξευτελίζει καθημερινά τον ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης για τους «87»: «Υπάρχει σχέδιο για εξευτελισμό του ΣΥΡΙΖΑ» (Video)

Την αποπομπή Άδωνη ζητά ο Κασσελάκης: «Μητσοτάκης και Γεωργιάδης μοιράζονται την ίδια έλλειψη ενσυναίσθησης»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter