Γιώργος Παυλάκης: Θετικό βήμα τα self test αλλά… στον αέρα (Video)

Δεν μπόρεσε να κρύψει την ανησυχία του για το τρίτο κύμα κορονοϊού ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, σε παρέμβασή του στο Open σημειώνοντας: «φοβάμαι ότι αυτό το τρίτο κύμα θα είναι και το χειρότερo». 

Πρόσθεσε δε ότι υπήρξε καθυστέρηση στις αντιδράσεις για το τρίτο κύμα ενώ επανέλαβε ότι «με δύο εβδομάδες πραγματικού lockdown θα πέσουν τα κρούσματα».

«Έχουμε πόλεμο αλλά πολλοί το έχουν ξεχάσει» είπε παροτρύνοντας τους πολίτες να σταματήσουν τις επαφές για να σταματήσει η διασπορά του κορονοϊού. «Δεν είναι ώρα για αντιπαράθεση. Πρέπει να ενωθούν τα νοσοκομεία της Αττικής», σημείωσε.

Ωστόσο, ενώ χαρακτήρισε «Θετικό βήμα τα self test. Τα γρήγορα τεστ, είναι ευλογία», αλλά θεωρεί ότι: «αλλά αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα, ξεκάρφωτο. Έπρεπε να έχουν γίνει πολλά πράγματα που θέλουν σχεδιασμό».

Όσον αφορά τον εμβολιασμό, ο κ. Παυλάκης στάθηκε στην κρισιμότητα του εμβολιασμού έστω και με μία δόση: «Μία δόση εμβολίων σε όλους για να ανοίξει η οικονομία είναι σημαντικό» και κατέληξε: «Θα μπουν 2 με 3 εμβόλια στην πραγματική κατανάλωση».

Ετικέτες