Γιώργος Αμανατίδης: «Προσπάθησαν να πλήξουν την ηθική μου»

Γιώργος Αμανατίδης: «Προσπάθησαν να πλήξουν την ηθική μου»

Ο νεοεκλεγμένος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας μιλάει στο Documento για τη διαγραφή του από τη ΝΔ και γιατί πικράθηκε

Μπορεί ο Γιώργος Αμανατίδης να αρνείται τον όρο «γαλάζιος αντάρτης», αλλά ως τέτοιος κατάφερε να οδηγήσει στο καναβάτσο τον εκλεκτό του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη. Ο νέος περιφερειάρχης, ο οποίος διαγράφηκε από τη ΝΔ λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, μιλά στο Documento εκφράζοντας την πικρία του για τις επιθέσεις που δέχτηκε αλλά δεν αρνείται ότι η εξέλιξη αυτή ενίσχυσε την υποψηφιότητά του. Επιπλέον, δεν διαψεύδει την προσπάθεια της Πειραιώς να ρίξει γέφυρες για να αποκαταστήσει το ρήγμα.

Τι πιστεύετε πως έκρινε την εκλογική μάχη στη δυτική Μακεδονία;

Την έκρινε το ότι εμείς μιλήσαμε στους πολίτες για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα της δυτικής Μακεδονίας. Τους δώσαμε την προοπτική που θέλουν, γιατί είναι η περιφέρεια με τη μεγαλύτερη ανεργία. Είχαμε συγκεκριμένο πρόγραμμα που απαντάει στα προβλήματα.

Αποδείχτηκε προεκλογικό «δώρο» η διαγραφή σας από τη ΝΔ;

Ηταν αναμενόμενο πως αν κάποιος έκανε κάτι διαφορετικό από τις αποφάσεις του κόμματος, θα είχε συνέπειες. Ανέμενα τη διαγραφή. Πιθανόν όμως να με ενίσχυσε, με το δεδομένο ότι πολλοί συμπολίτες μου έβλεπαν στο πρόσωπό μου έναν άνθρωπο που έβαλε στο επίκεντρο τον τόπο του.

Λέτε πως η διαγραφή σας ήταν κάτι αναμενόμενο, αλλά αυτό δεν ίσχυσε για άλλες περιπτώσεις «γαλάζιων ανταρτών». Εσάς λοιπόν γιατί σας διέγραψε;

Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω. Σίγουρα είναι μια απόφαση που είναι υπό αξιολόγηση.

Υπήρχε κάτι προσωπικό;

Δεν ξέρω, δεν το νομίζω και δεν μπορώ να το αξιολογήσω.

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ αψήφησαν τη γραμμή που δόθηκε κεντρικά. Γιατί πιστεύετε ότι συνέβη αυτό;

Στο ψηφοδέλτιό μου είχα πολλούς ψηφοφόρους και στελέχη της ΝΔ, όμως είχα και υποψήφιους οι οποίοι πρόσκεινται σε άλλα κόμματα και αυτό που μας ένωνε ήταν να πάει ο τόπος μπροστά.

Δεχτήκατε χτυπήματα από προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της ΝΔ όπως το βίντεο από την Ομάδα Αλήθειας.

Η προσπάθεια που έκανα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί πιο φιλικά από κάποιους ανθρώπους και φορείς. Δεν ήταν φιλικοί, ήταν εχθρικοί.

Είναι κάτι που σας προκάλεσε πικρία;

Πικραίνομαι γιατί προσπάθησαν να πλήξουν την ηθική μου.

Εχουν γίνει προσπάθειες να σας επαναπροσεγγίσουν από την Πειραιώς μετά το εκλογικό αποτέλεσμα;

Αυτές τις ημέρες δεν χρειάζεται να κάνουμε αναφορές σε κάτι τέτοιο, γιατί η δυναμική των πραγμάτων και η ζωή θα καταδείξουν και θα φωτίσουν τα γεγονότα και τις ενέργειες.

Δεν αρνείστε ότι έχει υπάρξει επικοινωνία…

Δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία στη λογική που εσείς το θέτετε.

Σας πήραν από τη ΝΔ να σας συγχαρούν για τη νίκη;

Υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει να λέγονται.

Θα ξαναγυρίζατε στη ΝΔ;

Δεν με απασχολεί αυτήν τη στιγμή. Αυτό που με απασχολεί είναι τα προβλήματα της περιοχής, οι προοπτικές της και πώς εμείς θα βοηθήσουμε ώστε ο τόπος να πάει καλύτερα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter