Γιατρός βγάζει βίντεο μέσα από χειρουργείο χωρίς μάσκα για να στηρίξει… Άδωνη

Γιατρός βγάζει βίντεο μέσα από χειρουργείο χωρίς μάσκα για να στηρίξει… Άδωνη

Προβληματισμό προκαλεί το… κίνημα που παρήγγειλε ο Άδωνης Γεωργιάδης με το αίτημά του να υπερασπιστούν το ΕΣΥ «από την προπαγάνδα», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Σε νέα ανάρτηση του υπουργού Υγείας, αναφέρει ότι στο προσκλητήριό του «μπαίνουν στη μάχη οι ίδιοι οι γιατροί του ΕΣΥ», δημοσιεύοντας και ένα βίντεο του καθηγητή χειρουργικής Γιώργου Θεοδωρόπουλου, ο οποίος μέσα από το χειρουργείο, αφού όπως λέει έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο ίδιος μιλά χωρίς μάσκα στην κάμερα με σκοπό να παρουσιάσει μια εξειδανικευμένη εικόνα του δημόσιου συστήματος υγείας.

Όπως λέει στο βίντεο ο γιατρός, ο ίδιος επέμενε στον ασθενή του να χειρουργηθεί σε πανεπιστημιακή κλινική, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος διαθέτει εξειδικευμένη ομάδα σε ιδιωτικό νοσοκομείο, τονίζοντας ότι «έχουμε εκπαιδευόμενους τζιμάνια, εργαλειοδοσία, νοσηλευτές και αναισθησιολόγους που φυσάνε. Και βεβαίως στήριξη από πολύ καλή εργονομία και εργαλεία από την ιατρική βιομηχανία».

Σε άλλο σημείο του βίντεο ο κ. Θεοδωρόπουλος αναφέρει: «Επειδή πολλοί θα βιαστούν να μιλήσουν για οικονομικά οφέλη, ταρίφες, φακελάκια και άλλα γνωστά που τους πιπιλάνε το μυαλό, τους έχω νέα: ο ασθενής είχε πολύ καλή ιδιωτική ασφάλεια. Και ενώ έχω πολύ καλή και ικανότητατη ομάδα στον ιδιωτικό τομέα, έθεσα σαν όρο να χειρουργηθεί μόνο σε πανεπιστημιακή κλινική».

Φυσικά, κανείς δεν αμφιβάλλει για το υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται στα δημόσια νοσοκομεία. Αντιθέτως η κριτική αφορά την εντατικοποίηση της εργασίας αυτών των εργαζομένων σε σημείο που αγγίζει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, αλλά και τους μισθούς που λαμβάνουν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες.

Στην ανάρτησή του φυσικά ο υπουργός Υγείας μεταφράζει όλα όσα είπε ο χειρουργός ως υποστήριξη του ΕΣΥ από την «προπαγάνδα».

«Στο προσκλητήριο μου για την υπεράσπιση του ΕΣΥ από την προπαγάνδα πλέον μπαίνουν στην μάχη οι ίδιοι οι γιατροί του ΕΣΥ. Γνωστός χειρουργός στο «Ιπποκράτειο» εξηγεί γιατί το ΕΣΥ όχι μόνον λειτουργεί αλλά σε πολλές περιπτώσεις υπερέχει του ιδιωτικού τομέα! Τον ευχαριστώ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά η μετά-Κασσελάκη εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονοδιάγραμμα, οι ευθείες βολές Φάμελλου και οι προθέσεις της Ρένας Δούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Στου Μανώλη την ταβέρνα έπεσε μια τουφεκιά…

Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες

 Ο Νίκος Παππάς, η ΔΕΘ και μια… έμμεση επικύρωση

ΣΥΡΙΖΑ: Έφυγε από τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου ο Κασσελάκης – Τα τρία σενάρια για την επόμενη μέρα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter