Γιατρός Ευαγγελισμού: Αυτό που γίνεται δεν έχει ξανά γίνει

Γιατρός Ευαγγελισμού: Αυτό που γίνεται δεν έχει ξανά γίνει

Όλα όσα έφερε η παρουσία του κορονοϊού στον Ευαγγελισμό περιγράφει γιατρός από τα «επείγοντα περιστατικά» τόσο στον τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου όσο και στον τρόπο διαχείρισης του κάθε ασθενή ξεχωριστά. Το ευχάριστο είναι ότι έχει μειωθεί πολύ ο κόσμος που επισκέπτεται το νοσοκομείο για ήπια περιστατικά αλλά και οι περίφημοι κατά φαντασίαν ασθενείς.

«Αυτό που συμβαίνει δεν έχει ξανά γίνει» λέει στο documentonews γιατρός από τα «επείγοντα» του Ευαγγελισμού που έχει χρειαστεί να αντιμετωπίσει με τους συναδέλφους τους μέχρι και 1600 προσελεύσεις στο νοσοκομείο μέσα σε μια 24ωρη εφημερία.

Όπως περιγράφει ο γιατρός «τις τελευταίες 20 ημέρες έχουν αλλάξει όλα στο νοσοκομείο τόσο στο τρόπο της λειτουργίας του οσο και στο τρόπο που διαχειριζόμαστε τους ασθενείς οι οποίοι μπορεί να εισαχθούν για ένα κάταγμα αλλά ταυτόχρονα να έχουν και ένα πολύ χαμηλό πυρετό γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να έχουν και κορονοϊο. Μια τέτοια περίπτωση προκαλεί σημαντική δυσλειτουργία καθώς ο ασθενής πρέπει να κάνει αξονική για το κάταγμα και μετά το μηχάνημα να απολυμανθεί που σημαίνει ότι σταματάει η λειτουργία του για δύο ώρες .

«Τα τηλέφωνα των λοιμοξιολόγων δεν σταματάνε να χτυπάνε» λέει ο παθολόγος από τα επείγοντα του Ευαγγελισμού « τους καλούμε για όλα» και εξηγεί «αν ένας ασθενής που έχει χειρουργηθεί στο παρελθόν για σκωληκοειδίτιδα ανέβαζε πυρετό θα μιλούσαμε για μια ενδεχόμενη μόλυνση μετεγχειρητική τώρα μπορεί να είναι κορονοϊός γιατί ο πυρετός αποτελεί το βασικότερο του σύμπτωμα .Έχουμε ξεχάσει την απλή ιατρική με τους μικρούς πυρετούς» .

Στο νοσοκομείο πλέον δεν έρχεται πολύ κόσμος έχουν εξαφανιστεί και οι κατά φαντασίαν ασθενείς γιατί φοβούνται ότι αν θα καλέσουν το ασθενοφόρο για μη σοβαρό περιστατικό θα τους βάλουν να το πληρώσουν .Την ίδια ώρα στην πρώτη γραμμή είναι οι γιατροί της διαλογής «Oι γιατροί της διαλογής νιώθουν άβολα που ρωτούν πρώτα του ασθενείς για τον πυρετό ως βασικό σύμπτωμα ενώ ανθρωπιστικά και ηθικά είναι ο πόνος ο κύριος εχθρός του ασθενούς» λέει ο γιατρός. Αυτό όμως που τους επιβαρύνει ακόμα περισσότερο είναι ότι μέσα σε λίγα λεπτά πρέπει να αξιολογήσουν περιστατικά και να καταλήξουν αν ο ασθενής πρέπει να προχωρήσει στο εσωτερικό του νοσοκομείου ή όχι «Εκεί που δυσκολεύονται ακόμα περισσότερο είναι όταν πρέπει να πείσουν ασθενείς να φύγουν από το νοσοκομείο γιατί δεν αποτελούν τα περιστατικά που πρέπει να προχωρήσουν σε εργαστηριακό έλεγχο όπως για παράδειγμα ένας πυρετός που πρωτοεμφανίστηκε μισή ώρα πριν» λέει ο γιατρός .

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter