«Γιατροδιώκτης» στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου

«Γιατροδιώκτης» στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου

Πλήθος παραιτήσεων, αποχωρήσεων και καταγγελιών από γιατρούς και σωματεία «εξαιτίας της αυταρχικής και εκδικητικής συμπεριφοράς του διοικητή».

Σε πλήρη διάλυση βρίσκεται τους τελευταίους μήνες το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου Ηλείας, με τους γιατρούς να φεύγουν ο ένας μετά τον άλλο ή να παραιτούνται από τις θέσεις τους καταγγέλλοντας μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό τον «γαλάζιο» διοικητή Χρήστο Χριστόπουλο για αυταρχική και εκδικητική συμπεριφορά.

Αποτελεί ένα μικρό κομμάτι από το παζλ του γενικότερου μπάχαλου που επικρατεί στη δημόσια υγεία σε ολόκληρο τον νομό με την προκλητική ανοχή της κυβέρνησης.

Τη διάλυση του νοσοκομείου Πύργου, με ό,τι αυτή σημαίνει για τη δημόσια υγεία εν καιρώ πανδημίας, περιγράφει στο Documento η παθολόγος Θεοδώρα Νικολοπούλου, πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου και μία από τις τρεις παθολόγους που αποχώρησαν.

Αυταρχισμός, εκδίκηση και παραιτήσεις

«Εκτός από τα εξαντλητικά ωράρια και τις στρεσογόνες συνθήκες εργασίας, αιτία της παραίτησης αποτέλεσε και η αυταρχική και εκδικητική συμπεριφορά του διοικητή προς τους παθολόγους επειδή τολμήσαμε να αναδείξουμε δημόσια τις επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου, οπότε τιμωρηθήκαμε με μήνυση από τον διοικητή όταν τολμήσαμε να αρρωστήσουμε» λέει στο Documento η κ. Νικολοπούλου και υπογραμμίζει: «Στον ένα χρόνο διοίκησης του κ. Χριστόπουλου έφυγαν από το νοσοκομείο Πύργου αρκετοί επικουρικοί και μόνιμοι γιατροί:

• Ο πνευμονολόγος, που παραιτήθηκε για να πάρει θέση διευθυντή στο νοσοκομείο Τρικάλων.

• Οι δύο γιατροί της ΜΕΘ, οι οποίες ήταν υφιστάμενες του κ. Χριστόπουλου όταν ήταν διευθυντής στη ΜΕΘ και οι οποίες από την πρώτη στιγμή της διοίκησής του δεν είχαν καλές σχέσεις μαζί του. Παραιτήθηκαν και έφυγαν για νοσοκομεία της Αθήνας.

• Μια επικουρική αναισθησιολόγος η οποία έπαιρνε μόνιμη θέση στο ΓΝ Ηλείας προτίμησε να φύγει για Καρδίτσα.

• Ο νευροχειρουργός, ο οποίος υπηρετούσε ως αγροτικός ιατρός στο ΓΝ Ηλείας και για τον οποίο ποτέ δεν άνοιξαν θέση, έφυγε για το πανεπιστημιακό της Λάρισας.

• Η μόνιμη γιατρός του ΤΕΠ, ορθοπεδικός, η οποία παραιτήθηκε από το νοσοκομείο για να πάει στο νοσοκομείο Αιγίου.

• Ο επικουρικός ορθοπεδικός, ο οποίος δεν περίμενε να πάρει τη θέση στον Πύργο και έφυγε για την Κύπρο.

• Αλλος επικουρικός ορθοπεδικός, ο οποίος μετακινήθηκε από την Αμαλιάδα στον Πύργο και όταν έληξε η θητεία του δεν ανανέωσε επειδή δεν του άρεσαν οι συνθήκες.

• Ο επικουρικός χειρουργός, ο οποίος διέκοψε το επικουρικό του για να πάρει θέση στον «Αγ. Ανδρέα».

• Η επικουρικός καρδιολόγος, η οποία έφυγε από το ΕΣΥ για να ανοίξει ιδιωτικό ιατρείο.

• Η μόνιμη παιδίατρος που έφυγε από τον Πύργο για το Μεσολόγγι.

• Η επικουρική ακτινολόγος, η οποία μετά τη λήξη του επικουρικού της προτίμησε το νοσοκομείο του Αιγίου.

• Τρεις μόνιμοι παθολόγοι, που παραιτήθηκαν για να διεκδικήσουν θέσεις σε νοσοκομεία της Αχαΐας.

• Ο διευθυντής ορθοπεδικής, που έφυγε με πρόωρη συνταξιοδότηση για προσωπικούς λόγους οι οποίοι έχουν να κάνουν και με τις συνθήκες εργασίας του.

• Η μοναδική ενδοκρινολόγος του νοσοκομείου ζήτησε τη μεταφορά της οργανικής προσωποπαγούς θέσης της και η αίτησή της είναι προς τυπική υπογραφή προκειμένου να διαβιβαστεί στο υπουργείο εδώ και έξι μήνες. Τιμωρείται με αυτό τον τρόπο για την ελευθεροστομία της, καθώς με τις αναρτήσεις της στο Facebook καυτηριάζει τα κακώς κείμενα του νοσοκομείου. Η ίδια όλο αυτό το διάστημα είναι σε άδεια ειδικού σκοπού καθώς ανήκει σε ευπαθή ομάδα (άτομο με μεσογειακή αναιμία πολυμεταγγιζόμενο).

• Εντός του Μαΐου θα αποχωρήσει και ο επικουρικός γυναικολόγος για να αναλάβει θέση στο Αίγιο».

Υπερπολυτελές εφημερείο με πανάκριβο στρώμα

«Όλοι αυτοί αποχώρησαν μέσα σε έναν χρόνο και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να συνταξιοδοτηθούν τέσσερις διευθυντές, ένας χειρουργός, ο ΩΡΛ, ο οφθαλμίατρος και ένας ορθοπεδικός» σημειώνει η Θ. Νικολοπούλου.

«Οι γιατροί εκδιώχτηκαν από τα εφημερεία τους προκειμένου να αναπτυχθούν οι κλινικές Covid και να μεταφερθούν οι χειρουργικές κλινικές και τώρα αναπαύονται σε δωμάτια-πρώην αποθήκες, χωρίς παράθυρο και τουαλέτα. Την ίδια στιγμή ο διοικητής έφτιαξε για τον εαυτό του υπερπολυτελές εφημερείο με διπλό στρώμα αξίας 1.300 ευρώ και ντουσιέρα! Η αλαζονική και απαξιωτική συμπεριφορά του δεν αφορά μόνο το ιατρικό αλλά και το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, καθώς οι τραυματιοφορείς δεν έχουν χώρο να αφήνουν τα πράγματά τους ούτε τουαλέτα» καταγγέλλει.

Καταγγελίες και από τους εργαζόμενους

Τον «γαλάζιο» διοικητή του νοσοκομείου Πύργου καταγγέλλει και ο σύλλογος των εργαζομένων. Όπως λέει ο Παναγιώτης Μυλωνάς, γραμματέας του συλλόγου, στο Documento: «Τον τελευταίο χρόνο έχουμε γίνει μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου έντασης στο νοσοκομείο του Πύργου.

Όλα άρχισαν με τον διορισμό του κ. Χριστόπουλου ως διοικητή. Ενός ανθρώπου γνωστού σε εμάς καθότι διετέλεσε διευθυντής της ΜΕΘ, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Γνωστός για τον αυταρχισμό και την οριακή συμπεριφορά του. Αποτέλεσμα; Μεγάλος αριθμός γιατρών μη ανεχόμενων τέτοιες συμπεριφορές αναζήτησε αλλού εργασία».

H δραματική κατάσταση των νοσηλευτικών μονάδων της Ηλείας έφτασε πρόσφατα και στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός.

«Συκοφαντίες»

Το Documento απευθύνθηκε στον διοικητή Χρ. Χριστόπουλο, ο οποίος δήλωσε: «Ολα όσα μου προσάπτουν είναι συκοφαντίες, ψέματα και υπερβολές. Καταβάλλω τεράστιες προσπάθειες για τη λειτουργία του νοσοκομείου Πύργου και συχνά δέχομαι άδικα κατηγορίες, οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως βάση.

Οι γιατροί δεν φεύγουν εξαιτίας της συμπεριφοράς μου αλλά είναι προσωπική τους επιλογή. Καθημερινά δίνουμε μάχη για να κρατηθεί όρθιο το νοσοκομείο παρά τα προβλήματά του με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών».

Ετικέτες

Documento Newsletter