Γιατί το… ταπεινό κουλούρι είναι το καλύτερο σνακ για όλες τις ώρες

Το κλασσικό κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι το κουλούρι από αλεύρι σίτου και την επικάλυψη από σπόρους σουσαμιού και έχει μεγάλη ιστορία, μιας και πρωτοεμφανίστηκε στη Βυζαντινή εποχή. 

Η κλασσική συνταγή του είναι αλεύρι σίτου, αλάτι, νερό, σουσάμι και μαγιά. Αυτή όμως, είναι μόνο μία από τις πολλές επιλογές που μπορείς να έχεις.

Η διαφοροποίηση αφορά τόσο το είδος του αλευριού που χρησιμοποιείται, όσο και το είδος των σπόρων. Βέβαια μέσα από την πορεία του στο χρόνο, τώρα υπάρχει και η δυνατότητα να έχει κάποια γέμιση, γλυκιά ή αλμυρή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο runnfun.gr