Γιατί το δημοσίευμα του Documento για τον πρώην πρόεδρο της Hellenic Train θορύβησε τη μητρική στην Ιταλία – Η απάντηση που δε δίνει… απαντήσεις

Γιατί το δημοσίευμα του Documento για τον πρώην πρόεδρο της Hellenic Train θορύβησε τη μητρική στην Ιταλία – Η απάντηση που δε δίνει… απαντήσεις

Μια απάντηση χωρίς επί της ουσίας  απάντηση έδωσε από την πλευρά της η μητρική εταιρεία της Hellenic Train, Rete Ferroviaria Italiana, στο δημοσίευμα της εφημερίδας  Documento, στις 21.09.2024 με τίτλο «”Σταθμάρχης” της  μαφίας ο πρώην πρόεδρος της Hellenic Train». Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ  αναδημοσιεύθηκε στο Documentonews.gr το Σάββατο 29.09.2024.

Εμφανώς θορυβημένη η μητρική ιταλική εταιρεία της Hellenic Train από το δημοσίευμα της εφημερίδας, μας απέστειλε μια ανακοίνωση που δεν απαντάει σε τίποτα σχετικά με τα όσα αποκαλύψαμε, για μια «παλιά» ιστορία του προέδρου της εταιρείας των ιταλικών σιδηροδρόμων, βασιζόμενη πάντα σε έγγραφα που είναι στη διάθεση μας, από το πόρισμα της επιτροπής κατά της μαφίας και της διαφθοράς της περιφέρειας της Σικελίας.

Μεταξύ άλλων στο δημοσίευμά μας γράφαμε ότι  «το Documento έχει στη διάθεσή του πόρισμα της επιτροπής κατά της διαφθοράς και της μαφίας της περιφέρειας της Σικελίας στο οποίο φέρεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Hellenic Train να διατηρούσε κάτι παραπάνω από επαγγελματικές σχέσεις με τον καταδικασμένο και σε δεύτερο βαθμό μεγαλοεπιχειρηματία Αντονέλο Μοντάντε.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα αποκαλύπτεται ο τρόπος δράσης του άλλοτε κραταιού επιχειρηματία του Παλέρμο Αντονιο Μοντάντε, ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει ένα παράλληλο σύστημα εξουσίας στη γείτονα χώρα, όπου μέσω παρακολουθήσεων κι εκβιασμών χρησιμοποιούσε πρόσωπα σε καίριες κρατικές και πολιτειακές θέσεις με σκοπό τη διεκπεραίωση των επιχειρηματικών του σχεδίων».

Επίσης αναφέραμε μεταξύ άλλων ότι «το όνομα του πρώην “μηχανοδηγού” τού εδώ και χρόνια εκτροχιασμένου συρμού της Hellenic Train περιλαμβάνεται και σε μήνυση που είχαν καταθέσει συγγενείς των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη. Ο Ντάριο Λο Μπόσκο, που το 2015 αναγκάστηκε σε παραίτηση από τη θέση που διατηρούσε στους ιταλικούς σιδηροδρόμους καθώς είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για σκάνδαλο χρηματισμού, εγκαλείται στη χώρα μας για την τραγωδία των Τεμπών μαζί με ακόμη 16 πρόσωπα. Ανάμεσά τους είναι ο πρωθυπουργός, πρώην υπουργοί Μεταφορών, στελέχη σε σημαντικές υπηρεσίες των ελληνικών σιδηροδρόμων αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train Μαουρίτσιο Καποτόρτο».

Η εταιρεία χωρίς να διαψεύδει επί της ουσίας τα όσα γράφτηκαν, θεώρησε σωστό να μας ενημερώσει ότι ο Ντάριο Λο Μπόσκο «δεν εμπλέκεται με κανέναν τρόπο στις επακόλουθες ποινικές διαδικασίες που σχετίζονται με το τραγικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023».

Απάντηση της εταιρείας:

«Ρώμη, 30 Σεπτεμβρίου 2024 – Η RFI-Rete Ferroviaria Italiana, μητρική της Hellenic Train, θα ήθελε να ενημερώσει ότι ο Dario Lo Bosco δεν εμπλέκεται με κανέναν τρόπο στις επακόλουθες ποινικές διαδικασίες που σχετίζονται με το τραγικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Όσον αφορά τα γεγονότα που αφορούσαν τον Dario Lo Bosco το 2015 με την ιδιότητά του ως Προέδρου της Rete Ferroviaria Italiana, η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι αθωώθηκε οριστικά το 2021 με πλήρη απαλλακτική απόφαση».

Σε τι δεν απάντησε η εταιρεία

Η απάντηση της εταιρείας δεν αναφέρεται ούτε σε μια γραμμή της στο πόρισμα της επιτροπής Μαφίας και διαφθοράς της περιφέρειας της Σικελίας που εκπονήθηκε το όχι και τόσο μακρινό 2019. Δεν απαντάει στο βασικό ζητούμενο το οποίο έχει να κάνει με τη σχέση του καθηγητή κ. Λο Μπόσκο με τον επιχειρηματία Αντονέλο Μοντάντε.

Ο νυν πρόεδρος της Rete Ferroviaria Italiana δεν έχει εικόνα ποιος είναι ο κύριος Μοντάντε και για ποιο λόγο έχει καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό από την ιταλική δικαιοσύνη;

Όσο ήταν ταυτοχρόνως πρόεδρος στην AST (Azienda Siciliana Trasporti)- εταιρεία μεταφορών Σικελίας προσπάθησε ή όχι να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που χρειαζόταν για να υποτιμηθεί και να πουληθεί στον άλλοτε κραταιό επιχειρηματία του Παλέρμο μια δημόσια εταιρεία μεταφορών;

Ένα ολόκληρο ρεπορτάζ αφιερωμένο στα όσα αποτύπωσε με την έρευνά της ένα θεσμικό όργανο που πολεμάει τη Μαφία και τη διαφθορά στην περιφέρεια της Σικελίας και η απάντηση στέκεται σε μία παράγραφο.

Επί των παραπάνω γραφόμενων δεν υπάρχει απάντηση.

Διαβάστε επίσης:

Φοίβος Δεληβοριάς: «Θα στήριζα τη συναυλία ακόμα και για μία οικογένεια που έχασε το παιδί της στα Τέμπη»

Στον αέρα η συναυλία για τα Τέμπη – Πλακιας: Τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15 ευρώ

«Πονοκέφαλος» για το «Street Party» στη Ρηγίλλης: Το αδιέξοδο Μητσοτάκη και η επικοινωνία με Σαμαρά – Καραμανλή

Εφιάλτης για τρίτη ημέρα στο Ξυλόκαστρο: Ανεξέλεγκτη η φωτιά – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις (Videos)

Ταϊλάνδη: Φωτιά σε σχολικό λεωφορείο με 44 επιβάτες – Αναφορές για πολλούς νεκρούς (Video)

Νέο σοκ: Νεκρός 29χρονος στο ΑΤ Ομόνοιας – Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του 37χρονου στον Άγιο Παντελεήμονα

Μαίνεται για τρίτη ημέρα η φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Εκκενώνονται τα Σοφιανά, άνοιξε η Αθηνών – Πατρών (Videos)

«Χρυσή» ανάθεση κατάρτισης στη… νοηματική – Με φωτογραφικό όρo, μοιράζουν εκατ. ευρώ κοινοτικού χρήματος στο καρτέλ των ΚΕΚ

Κόλαση πυρός στον νότιο Λίβανο: Με την Division 98 η εισβολή του Ισραήλ – Παγκόσμια ανησυχία (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter