Παραίτηση διοικητή Αεροπορίας Στρατού: Τον ήθελαν αποδιοπομπαίο τράγο ενώ είχε προειδοποιήσει για τα Σινούκ

Παραίτηση διοικητή Αεροπορίας Στρατού: Τον ήθελαν αποδιοπομπαίο τράγο ενώ είχε προειδοποιήσει για τα Σινούκ

Μια παραίτηση που σύμφωνα με πληροφορίες δείχνει την αμηχανία της κυβέρνησης να παραδεχθεί την μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε με την πύρινη λαίλαπα και την αδυναμία να ανταποκριθεί αλλά και την προσπάθειά της να επιρρίψει αλλού την ευθύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο παραιτηθείς σήμερα, Δευτέρα, διοικητής της Αεροπορίας Στρατού, Γιώργος Κουμεντάκος είχε προειδοποιήσει με εσωτερικά έγγραφα πολλές φορές φέτος (δέκα έγγραφα αναφέρουν) πως δεν θα υπάρχουν Σινούκ το καλοκαίρι για τις φωτιές και πρότεινε λύσεις αλλά δεν έκαναν τίποτα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες το Σάββατο του ανακοινώθηκε ότι τον αποστρατεύουν ενώ το απόγευμα του ανακοίνωσαν ότι τον κρατάνε.

Τη Δευτέρα παραιτήθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες δεν σηκώνει τα τηλέφωνα πλέον αφού προσπάθησαν να του ρίξουν τις ευθύνες για το έλλειμμα εναέριων πυροσβεστικών μέσων, να τον χρησιμοποιήσουν δηλαδή ως αποδιοπομπαίο τράγο λίγο πριν το υπουργικό συμβούλιο και τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού.

Η είδηση της παραίτησης έγινε γνωστή σήμερα από τον ρεπόρτερ του OPEN Κώστα Αλατζά.

Όπως αρχικά μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο του OPEN ο δημοσιογράφος, η παραίτηση σχετίζεται με το πώς επιχείρησαν τα στρατιωτικά ελικόπτερα Σινούκ στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Σημειώνουν μάλιστα πως μόνον 3 από τα συνολικά 25 Σινούκ μπορούν να επιχειρήσουν.

Διαβάστε επίσης:

Σε πανικό το Μέγαρο Μαξίμου: Αναζητά οδό διαφυγής στο «Σχέδιο της επόμενης ημέρας»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter