Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τους πολιτικούς τόνους στη Βουλή

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τους πολιτικούς τόνους στη Βουλή

Μόνο τυχαίο δεν είναι το ανέβασμα τω τόνων από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με αιχμή τη λειτουργία του ίδιου του κοινοβουλίου. Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν καλά ότι εκκρεμούν σημαντικά νομοσχέδια και η πρόθεση της Κυβέρνηση είναι η Βουλή να συνεχίζει με τη λειτουργία του ενός πέμπτου του αριθμού των βουλευτών και με τη λεγόμενη επιστολική ψήφο όπου ο γραμματέας της ΝΔ στη Βουλή έχει τη δυνατότητα να φιλτράρει, να γνωρίζει δηλαδή πρώτος την πρόθεση του απόντα βουλευτή και να επεμβαίνει διορθωτικά με όποιον τρόπο ο ίδιος και η σπουδαιότητα του νομοσχεδίου απαιτούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια και την φαρμακευτική κάνναβη στη σειρά βρίσκονται το περίφημο εργασιακό και οι τρεις ενδιάμεσες Συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία. Οι δύο αρνητικές ψήφοι για τη συνεπιμέλεια έδωσαν και το στίγμα της κατάστασης στο εσωτερικό της Κ.Ο. της ΝΔ και φυσικά επιβεβαίωσαν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμησή της ότι το Μαξίμου θα συνεχίσει να κρατά σε καθεστώς lock down τη Βουλή την ίδια ώρα που ανοίγει όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες και «διαφημίζει» κανονικότητα και ανέμελο καλοκαίρι. Μόνο που στην περίπτωση της Βουλής η κανονικότητα στην κοινωνία μετατρέπεται σε «βραδυφλεγή βόμβα»!

Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από όλες τις ψηφοφορίες μέχρι η Βουλή να επανέλθει στην προτεραία κατάσταση και την ίδια ώρα θα ζητά αυτές να είναι ονομαστικές ώστε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις όποιες γκρίνιες υπάρχουν στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter