Γιατί ο πρωθυπουργός δεν φοράει μάσκα; (Photos)

Γιατί ο πρωθυπουργός δεν φοράει μάσκα; (Photos)

Η πρόσφατη ιστορία της προστατευτικής ιατρικής μάσκας στην Ελλάδα είναι γνωστή. Αρχικά μη απαραίτητη παρά μόνον σε όσους νοσούσαν (λες και το ήξεραν), μετά έγινε ευρέως αποδεκτή αφού… έφτιαξαν και τα εργοστάσια.

Η αλήθεια είναι πως προφυλάσσει και πλέον έχει γίνει υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς και σε συγκεκριμένους χώρους ενώ σε άλλους συστήνεται ως μέσον ουσιαστικής προφύλαξης μαζί με την απόσταση, το πλύσιμο των χεριών, τα γάντια ή τα προϊόντα απολύμανσης.

Τον πρωθυπουργό πάντως τον έχουμε δει να τηρεί τις αποστάσεις μάλλον κατ΄ εξαίρεση αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση που επισκέφθηκε σήμερα το 7ο Γυμνάσιο Αθηνών στο Παγκράτι, μαζί με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και την υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη, δεν φορούσαν μάσκες, ενώ αντίθετα στο σχολείο αρκετοί φορούσαν.

Βέβαια, θεωρητικά, δεν ήταν υποχρεωμένος, αλλά ίσως να έπρεπε να δώσει το καλό παράδειγμα…

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε και μόνον μια εξήγηση υπάρχει:

Ο πρωθυπουργός που θέλει τον τελευταίο καιρό να αυξήσει τις εμφανίσεις του, αφού δεν μπορεί να κάνει εγκαίνια ή να αντιμετωπίσει πολύ κόσμο, πηγαίνει σε «στημένες παραστάσεις», όπως αυτή της πυροσβεστικής, ή την επίσκεψη στην υπό κατασκευή πινακοθήκη για να ενημερωθεί για το έργο… Να μην ξεχάσουμε και τη βόλτα στην Αθήνα. 

Σήμερα πήγε στο σχολείο…

Μόνον που η μάσκα δεν είναι φωτογενής και ο φέρων αυτήν δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμος και ο στόχος είναι να παίξει το πρόσωπο στις ειδήσεις…

Γι αυτό και ο πρωθυπουργός και οι πέριξ πρέπει να μην φοράνε μάσκα, εξάλλου ουδέποτε υπήρξε και παράδειγμα προς μίμηση…










Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στο 7ο Γυμνάσιο Παγκρατίου:

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε το εκπαιδευτικό προσωπικό “για την αφοσίωση και τις καλές υπηρεσίες που προσφέρει ενώ ενημερώθηκε για τις νέες συνήθειες που από σήμερα χιλιάδες νέοι και νέες σε όλα τα σχολεία της χώρας καλούνται να ακολουθήσουν. «Περάσατε όλοι με άριστα τις εξετάσεις υπευθυνότητας, μαθητές και εκπαιδευτικοί», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον Διευθυντή του σχολείου και το διδακτικό προσωπικό που βρέθηκε στο χώρο κατά την άφιξή του και πρόσθεσε πως “από τις πολύ ευχάριστες εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν το γεγονός πως η ακαδημαϊκή κοινότητα εναρμονίστηκε πλήρως με την τεχνολογία, έτσι η τηλεκπαίδευση αγκαλιάστηκε απ’ όλους για να προσφερθεί το καλύτερο αποτέλεσμα στα παιδιά. Είπε ακόμη: «Θέλει πολλή προσοχή, αλλά από τη στιγμή που οι ειδικοί μας έδωσαν το «πράσινο φως» και από τη στιγμή που έχουμε -και πρέπει να το πούμε αυτό- και δείγματα γραφής από άλλες χώρες που δεν τα είχαν καταφέρει τόσο καλά όσο τα καταφέραμε εμείς, που άνοιξαν τα σχολεία τους νωρίτερα, χωρίς αυτή τη στιγμή να έχει παρατηρηθεί καμία έξαρση είτε στο μαθητικό πληθυσμό είτε στους διδάσκοντες, καθηγητές και δασκάλους, αισθανόμαστε άνετα και εμείς να πάμε στο επόμενο στάδιο. Ήταν μία πολύ ιδιαίτερη κατάσταση αυτή την οποία περάσαμε όλοι -και περάσατε και εσείς- και θέλω στο πρόσωπό σας να ευχαριστήσω όλους τους καθηγητές για την αφοσίωση με την οποία αγκάλιασαν τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι είναι σημαντικό ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη χρονιά όσο καλύτερα μπορούμε και μετά βέβαια να πάμε και στις Πανελλήνιες, στα χρονοδιαγράμματα τα οποία έχουμε προσδιορίσει, γιατί επιμένω πολύ, όχι μόνο στο μαθησιακό, το οποίο είναι το προφανές, αλλά και στην κανονικότητα της κοινωνικής ζωής του σχολείου.

Τόνισε δε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η πρόσβαση στην τεχνολογία να λειτουργήσει ως ευκαιρία για να δημιουργηθούν νέες διακρίσεις συμπληρώνοντας πως αυτό είναι κάτι το οποίο το ελληνικό δημόσιο σχολείο έχει χειριστεί με πολύ αποτελεσματικό τρόπο.

Κλείνοντας ανέφερε: «Ευχόμαστε ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να κλείσουμε σχολεία, αν και είμαστε, ακούω όλη αυτή τη συζήτηση για δεύτερο κύμα το οποίο μπορεί να έρθει. Ναι, μπορεί να έρθει, μπορεί να μην έρθει. Δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή. Το βέβαιο είναι ότι, ό,τι και να γίνει, θα είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι και υγειονομικά θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μεγαλύτερη δυνατότητα να αποφεύγουμε οριζόντια μέτρα. Θυμάστε ότι παλιά είχαμε ένα κρούσμα και κλείναμε τα πάντα. Αυτό είναι κάτι πια το οποίο μπορούμε να το διαχειριζόμαστε πολύ καλύτερα, καθώς έχουμε μάθει πολύ περισσότερα πράγματα για το τι σημαίνει να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά αυτή τη νέα μεγάλη πρόκληση. Οπότε να ευχηθώ καλή συνέχεια και καλό καλοκαίρι βέβαια».

Documento Newsletter