Γιατί 150 ευρώ και όχι ρεπό;

Αφού έδειρε τους νέους, άφησε εκτός ΑΕΙ 20.000 μαθητές και τους έδειξε από το βήμα της Βουλής ως υπεύθυνους για τη διασπορά του κορονοιού στο δεύτερο κύμα, τώρα τους χρηματίζει, γιατί χρηματισμό το λένε αυτό στο χωριό μου, για να πάνε να εμβολιαστούν. Ούτε κάρτα ελευθερίας, ούτε προνόμιο, ούτε διευκόλυνση, ούτε τίποτα. Χυδαίος χρηματισμός. Όπως αυτός της λίστας Πέτσα προς τα ΜΜΕ.
Όλα τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ.

*** Όμως αυτή είναι η αντίληψη της κυβέρνησης, που πιστεύει ότι με λίγα χρήματα μπορεί να κάνει τους νέους να ξεχάσουν το αντεργατικό νομοσχέδιο, το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, την αστυνομία στα πανεπιστήμια, το ξύλο των αστυνομικών στις πλατείες και τη διαρκή στοχοποίηση τους ως υπεύθυνους για τη διασπορά του κορονοιού.

*** Καλά αυτός δεν αισθάνεται καμία να ντροπή – το ξέρουμε πλέον – να έχει πει τον περασμένο Νοέμβριο ότι:
«τα αμυντικά σχέδια (σ.σ. κατά του κορονοϊού) προδόθηκαν από τη συμπεριφορά κάποιων»
«να μην κλείνουμε το μάτι σε κάποιους οι οποίοι με την ανέντιμη και ανεύθυνη συμπεριφορά τους υπονόμευσαν την υγεία των πολλών»
«η βασική αιτία διασποράς του ιού στην Ελλάδα  και σε ολόκληρη την Ευρώπη ήταν η διασκέδαση νέων ανθρώπων»
και τώρα να λέει: «Έχει έρθει η ώρα η Πολιτεία να επιβραβεύσει και την προσπάθεια μίας κατηγορίας πολιτών που δοκιμάστηκε ιδιαίτερα αυτούς τους 16 μήνες και αναφέρομαι στους περίπου 940.000 νέους μας από 18 έως 25 ετών. Είναι τα παιδιά που επί τόσους μήνες είδαν τις σπουδές τους να αναστατώνονται, είδαν τους φίλους τους να απομακρύνονται, τα ταξίδια, τη διασκέδαση, ουσιαστικά να χάνονται».
Κάποιος από εκεί μέσα δεν του είπε «είναι λάθος αυτό πρόεδρε»;

Εκτός κι αν το όλο εγχείρημα το ανέλαβε κανάς ΔΑΠίτης απ’ αυτούς που κερνάνε ποτά και μπουκάλια για να βγουν στις εκλογές.

*** Εν τω μεταξύ αυτό το «καλώ τα κορίτσια μας και τ’ αγόρια μας να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν μ’ ένα εμβόλιο» φάνηκε σαν μια απέλπιδα προσπάθεια κάποιου ηλικιωμένου να μιλήσει τη γλώσσα των νέων με τους οποίους δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Σαν του Χριστόδουλου, που διάβαζε επί Χούντας, το «σας πάω» ένα πράγμα. Το θυμάστε;

*** Και όπως παρατήρησε ο τεράστιος Gerogriniaris το «Freedom Pass», όπως δηλαδή βάφτισαν την κάρτα, είναι κι αυτό κλεμμένο. Όπως όλα.

https://twitter.com/Gerogriniaris/status/1409469128444891145?s=20

*** Τα μάθατε; Αυξήθηκε και η τιμή του ρεύματος και πλέον κατέχουμε την πρώτη θέση, με το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη. Κι ας λένε από το ΥΠ.ΕΝ. ότι υπάρχουν κι άλλες χώρες με πιο ακριβό ρεύμα. Το energylive.cloud τους διαψεύδει, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς.

*** Πέρυσι τέτοια εποχή ο Χατζηδάκης μιλούσε για απελευθέρωση της ενέργειας με στόχο τη μείωση των τιμών προς όφελος του καταναλωτή. Άρα είτε δεν τα κατάφερε, είτε μας έλεγε ψέματα. Διαλέξτε.

*** Η Ελλάδα έχει επίσης τις πιο ακριβές υπηρεσίες τηλεφωνίας στην Ευρώπη, ενώ είμαστε τεταρτοπέμπτοι στην τιμή της βενζίνης. Λέτε να αυξήθηκαν οι μετακλητοί; Ας ρωτήσει κάποιος δημοσιογράφος τον Κυρανάκη που πουλούσε εξυπνάδες επί ΣΥΡΙΖΑ με την τιμή της βενζίνης στα 1,458, ενώ τώρα παίζει από 1,615 μέχρι 1,875. Αλλά μπα, ε;

*** Ο Μπογδάνος είπε δημόσια ότι ο Χρυσοχοΐδης έχει αφήσει την Αθήνα στο έλεος του Θεού. Κι επειδή δεν έχει το πολιτικό βάρος για να πει κάτι τέτοιο, το λέει με τις πλάτες άλλων που δεν θέλουν ούτε να ακούν, ούτε να βλέπουν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αλλά μετράει ο λόγος τους. Μέσα από το Μαξίμου εννοώ.

*** Ο δημοσιογράφος, Νίκος Γιαννόπουλος, καταγγέλλει λεκτική επίθεση από τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου στο twitter και φυσικά, όπως πάντα, ο διορισμένος στις Κτιριακές Υποδομές έσβησε τα tweets του. Το θέμα πήγε στην ΕΣΗΕΑ όπως διάβασα και εκεί δεν βάζουν νερό στο κρασί τους. Παίρνουν κεφάλια. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

*** Τον αγαπούν πάντως τον Μητσοτάκη στον Άγιο Δημήτριο. Εκατοντάδες σήκωσαν ψηλά τα χέρια για να τον χαιρετήσουν, να του πουν ένα μπράβο για το νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Το κατάλαβε κι αυτός, τέτοιος γάτος που είναι, και τους χαιρέτησε κι αυτός.

Η Ντάμα