Γιάννης Ζουγανέλης: Συγκίνησε σε συναυλία για τον πυρόπληκτο Βαρνάβα – Έχασε και ο ίδιος το σπίτι του στη φωτιά (Video)

Το “παρών” σε συναυλία αλληλεγγύης που διοργάνωσε η πυρόπληκτη κοινότητα Βαρνάβα έδωσε ο καλλιτέχνης Γιάννης Ζουγανέλης, ο οποίος έχασε το σπίτι του στην καταστροφική φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή στις 11 Αυγούστου.

Προτού ξεκινήσει να τραγουδά, το βράδυ της Παρασκευής που πέρασε, ο γνωστός μουσικός και ηθοποιός μίλησε στους κατοίκους του Βαρνάβα για το τι αποκόμισε από την εμπειρία του:

“Να πω ότι χαίρομαι που είμαι εδώ; Δεν θα είναι αλήθεια. Χαίρομαι όμως που αντιμετωπίζομαι από ανθρώπους, ελπίζοντας πάντα ότι αν νιώθουμε την καταστροφή των άλλων σαν δική μας καταστροφή, τότε τα πράγματα θα πάνε καλά. Γιατί ζούμε μια εποχή ατομισμού, και ο καθένας κοιτάζει να βολέψει το δικό του τομάρι. Δεν είμαστε τομάρια, είμαστε άνθρωποι, πρέπει να παλέψουμε ο ένας για τον άλλον και να διατεθούμε ο ένας για τον άλλον.

Εγώ έχω έρθει εδώ από το 1990, αγάπησα πολύ τον τόπο. Καμία εξουσία, καμία κυβέρνηση δεν τον αγάπησε. Ας μην καθίσουμε παθητικά, χωρίς απαιτήσεις. Διότι αυτοί, χρωστάς στην εφορία, δεν τα δίνεις, απαιτούν να τα πληρώσεις. Δεν τα δίνεις; Σου κάνουν κατάσχεση. Θα πρέπει κι εμείς σαν πολίτες να κάνουμε κατάσχεση σε αυτούς”.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης είπε τρία τραγούδια στην εκδήλωση, μεταξύ αυτών και το “Φοβάμαι”, το οποίο έχει συνθέσει ο ίδιος για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με στίχους του Ανδρέα Πανταζή.


Διαβάστε επίσης 

Πατάει το κουμπί ο Πολάκης – Στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Docville

Καιρός – Meteo: Σφοδρές καταιγίδες σε Σποράδες, Πελοπόννησο και Εύβοια Έπεσαν σχεδόν 54.000 κεραυνοί

Γεωργιάδης από Λήμνο: Επιτέθηκε στους κατοίκους – «Εγώ είμαι κανονικός εργαζόμενος, λέτε ψέματα» (Video)

Παρά το αφήγημα Μητσοτάκη, στην Ευρώπη ο πληθωρισμός πέφτει ενώ στην Ελλάδα ανεβαίνει

Βόλος: Αγώνας δρόμου για να απομακρυνθούν τα νεκρά ψάρια – Οικολογική υγειονομική βόμβα (Videos)