Ούτε μία, ούτε δύο. Δέκα τροπολογίες κατέθεσαν η Μαριέττα Γιαννάκου και η Όλγα Κεφαλογιάννη, κάνοντας πράξη την προειδοποίηση τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για εξάντληση όλων των διαθέσιμων κοινοβουλευτικών μέσων προκειμένου να διορθωθούν τα κακώς κείμενα του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια. Κοινώς, πρόκειται για αντάρτικο ενάντια στον Κώστα Τσιάρα.
Οι δύο βουλεύτριες της συμπολίτευσης είχαν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ενώ η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε αρθρογραφήσει στην εφημερίδα «Εστία» στηλιτεύοντας βασικές προβλέψεις του σχεδίου νόμου.
Η κ. Γιαννάκου εξέφρασε τη διαφωνία της με 6 άρθρα, κάνοντας λόγο για «σολομώντειες λύσεις» και «παρανοϊκές καταστάσεις». Μπροστά στην αδιαλλαξία του Κώστα Τσιάρα για διόρθωση των ρυθμίσεων που βρίσκονται προς τη λάθος κατεύθυνση, η πρώην υπουργός Παιδείας και νυν βουλευτής Επικρατείας έφτασε στο σημείο να πει ότι ο υπουργός «δεν είναι και ο Πάπας της Ρώμης!».
Παράλληλα, η κ. Κεφαλογιάννη μίλησε για «γονεοκεντρικό και όχι παιδοκεντρικό νομοσχέδιο», καθιστώντας σαφές ότι θα καταθέσει με την κ. Γιαννάκου προτάσεις, καθώς εντοπίζονται σημεία που «περιπλέκουν τα προβλήματα» και χρήζουν βελτίωσης.
Όπερ και εγένετο.
Τα δύο κοινοβουλευτικά στελέχη της πλειοψηφίας κατέθεσαν 10 τροπολογίες, αποδομώντας το νομοσχέδιο που αριθμεί 23 άρθρα. Συγκεκριμένα, κατέθεσαν τις εξής τροπολογίες:
1. Επί του άρθρου 2 με θέμα: «Ορθή αναφορά του συμφώνου Συμβίωσης». Διαβάστε την τροπολογία εδώ.
2. Επί του άρθρου 3 με θέμα: «Αποφυγή σύγχυσης στην κατοικία ανηλίκου». Διαβάστε την τροπολογία εδώ.
3. Επί του άρθρου 4 με θέμα: «Ελάχιστο περιεχόμενο συμφωνίας συναινετικού διαζυγίου». Διαβάστε την τροπολογία εδώ.
4. Επί του άρθρου 5 με θέμα: «Συμφέρον παιδιού εξατομικευμένα». Διαβάστε την τροπολογία εδώ.
5. Επί του άρθρου 7 με θέμα: «Απαλοιφή του όρου ¨εξίσου¨ στη γονική παροχή». Διαβάστε την τροπολογία εδώ.
6. Επί του άρθρου 8 με θέμα: «Παρέκκλιση από την από κοινού άσκηση της γονικής μέριμνας». Διαβάστε την τροπολογία εδώ.
7. Επί του άρθρου 11 με θέμα: «Τροποποίηση στην αναφορά για σχέση τέκνου με άλλους». Διαβάστε την τροπολογία εδώ.
8. Επί του άρθρου 12 με θέμα: «Στεγαστικές, επαγγελματικές και λοιπές περιστάσεις του δικαιούχου της επιμέλειας». Διαβάστε την τροπολογία εδώ.
9. Επί του άρθρου 13 με θέμα: «Το δικαίωμα της επικοινωνίας δεν μπορεί να επιφορτίζεται με χαρακτήρα υποχρεωτικότητας». Διαβάστε την τροπολογία εδώ.
10. Επί του άρθρου 14 με θέμα: «Τροποποίηση περίπτωσης Β & ΣΤ΄ στις συνέπειες κακής άσκησης». Διαβάστε την τροπολογία εδώ.
Διαβάστε επίσης:
Η Γιαννάκου αποδόμησε πλήρως το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια
Μέτωπο Γιαννάκου – Κεφαλογιάννη κατά του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια