Γιαννακά στο documentonews.gr: Να αγωνιστούμε μέσω της ΕΕ για τα προβλήματα των νησιών και τις ιδιαιτερότητές τους

Γιαννακά στο documentonews.gr: Να αγωνιστούμε μέσω της ΕΕ για τα προβλήματα των νησιών και τις ιδιαιτερότητές τους

«Ως κόμμα εξουσίας, ως αξιωματική αντιπολίτευση, επιδιώκουμε στις Ευρωεκλογές το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα,  ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης, που πλήττει καίρια τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και φτωχοποιεί τα λαϊκά νοικοκυριά» τονίζει στο documentonews.gr η Κατερίνα Γιαννακά.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής μιλά για τον Στέφανο Κασσελάκη, τις προτεραιότητες του κόμματος, τη νησιωτικότητα, την ακροδεξιά και υποστηρίζει πως «ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον κορμό της μεγάλης Προοδευτικής παράταξης του τόπου μας».

  • Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν διακριτή διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, ωστόσο επιμένετε να μιλάτε για πολιτική ανατροπή. Πώς θα γίνει αυτό; 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ξεπέρασε την εσωκομματική κρίση που αντιμετώπισε μετά το δυσμενέστατο εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου 2023 και μετά την εκλογή νέου Προέδρου και το 4ο Συνέδριο  έχει μπει σε πορεία ανάκαμψης, γεγονός που αποτυπώνεται σταθερά και στις δημοσκοπήσεις. Ως κόμμα εξουσίας, ως αξιωματική αντιπολίτευση, επιδιώκουμε στις Ευρωεκλογές το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα,  ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης, που πλήττει καίρια τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και φτωχοποιεί τα λαϊκά νοικοκυριά. Έχουμε πρόγραμμα, έχουμε προτάσεις ρεαλιστικές και κοστολογημένες για την καταπολέμηση της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας, ένα νέο απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, μια πολιτική με στόχο να γίνει η ζωή μας καλύτερη. Γι αυτό καλούμε τους πολίτες να δώσουν το «παρών» σε αυτές τις εκλογές και να μην επιλέξουν την αποχή ή την χαλαρή ψήφο.

  • Γιατί ο κόσμος να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι κάποιο άλλο αριστερό ή κεντροαριστερό κόμμα; 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κάνει ένα νέο ξεκίνημα, είναι πλέον κόμμα μελών, αμεσοδημοκρατικό, κινηματικό, τα μέλη και οι φίλοι του έχουν λόγο και ψήφο. Ο Πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, είναι κάθε μέρα παντού, οργώνει την Ελλάδα, τρέχει εκεί που υπάρχουν προβλήματα, μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας και τα μηνύματα από αυτές τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες επιβεβαιώνουν ότι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποτελεί τον κορμό της μεγάλης Προοδευτικής παράταξης του τόπου μας.

  • Ποια είναι τα θέματα στα οποία πρέπει να εστιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει τη στήριξη των πολιτών; 

Η κοινωνία μας, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά νοικοκυριά βιώνουν με δραματικό τρόπο την ακραία νεοφιλελεύθερη, αντιλαϊκή  πολιτική της χειρότερης κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης. Τα προβλήματα της καθημερινότητας, η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια, η εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών, η υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους, των δημοκρατικών θεσμών, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η διαφθορά, δραματικά γεγονότα όπως το διπλό έγκλημα των Τεμπών, οι υποκλοπές, κυριαρχούν και επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Οι πολίτες όμως, η κοινωνία ολόκληρη, δικαιούνται μια καλύτερη ζωή, για την οποία εμείς θα αγωνιστούμε και στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

  • Ως Κυκλαδίτισσα πώς αξιολογείτε την περιοδεία Κασσελάκη στα νησιά;

Από μόνο του το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία επισκεπτόμενος 20 νησιά του Αιγαίου, έχει εθνική και πολιτική σημασία και καταδεικνύει συνάμα το ενδιαφέρον του για τα θέματα της νησιωτικότητας, που παραμένουν άλυτα και διογκώνονται επικίνδυνα, σε βαθμό πολλαπλάσιο από εκείνο στην ηπειρωτική χώρα. Την ίδια ώρα θεσμικά μέτρα  όπως το μεταφορικό ισοδύναμο, η Υγεία, απαξιώνονται για να καταργηθούν από την κυβέρνηση. Ο Πρόεδρός μας έτυχε θερμής υποδοχής από τους νησιώτες, δεν άκουσε απλά τα προβλήματα, αλλά βίωσε κιόλας, ταξιδεύοντας σε δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες, την καθημερινότητα των νησιωτών να παλεύουν με το πιο άγριο στοιχείο της φύσης, τη θάλασσα. Το μήνυμα που πήρε από τους νησιώτες ήταν «κάνετε κάτι, δεν πάει άλλο», επιβεβαίωση ότι στο πρόσωπό του και στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, βλέπουν την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

  • Τι σας ώθησε να συμμετάσχετε στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο; 

Οι αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, που έθεσε ο Πρόεδρος σε εφαρμογή για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου των Ευρωεκλογών ήταν πρόσκληση-πρόκληση για συμμετοχή. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι κόμμα μελών, προωθεί μια νέα, ουσιαστική σχέση του πολίτη με την πολιτική, κάλεσμα συμμετοχής και συστράτευσης. Αυτό είναι ένα ακόμα στοιχείο, που κάνει τη διαφορά ότι στην πολιτική δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Εμείς καθημερινά ακούμε πολίτες που δηλώνουν ότι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην εθνική και την Ευρωπαϊκή πολιτική και κινούνται από την αποχή, στην αντιπολιτική, στην ακροδεξιά. Στόχος μας πρέπει να είναι να φέρουμε τους πολίτες πιο κοντά στην πολιτική και την πολιτική πιο κοντά στους πολίτες.

  • Για ποιον λόγο να σας ψηφίσει κάποιος; Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας αν εκλεγείτε;

Ο αγώνας για μια άλλη Ευρώπη, που θα είναι και ισχυρή και κοινωνική, πρέπει να συνεχιστεί, όχι μόνο γιατί είναι εφικτό, αλλά και γιατί σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ.

Πρέπει να δώσουμε στην Ευρώπη τη μάχη των αξιών ενάντια στις ακροδεξιές δυνάμεις που αναπαράγουν ιδέες, τόσο έξω, όσο και μέσα στα κόμματα της παραδοσιακής δεξιάς.

Πρέπει να αγωνιστούμε, για μια δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, βασιζόμενη στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου, για το κράτος δικαίου. Στην Ελλάδα, έχουμε δει τι συμβαίνει, όταν το κράτος δικαίου υπονομεύεται.

Οραματιζόμαστε μια Ευρώπη που πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υποστήριξης της Ειρήνης, του διεθνούς Δικαίου, καθώς και της πολυμερούς διπλωματίας, σε έναν πολυπολικό κόσμο.

Επί πλέον για εμάς τους νησιώτες είναι και μια ευκαιρία να αγωνιστούμε μέσα από τους θεσμούς της ΕΕ για τα προβλήματα των νησιών και τις ιδιαιτερότητές τους, για το νησιωτικό ισοδύναμο, για το νησιωτικό Ευρωπαϊκό Ισοδύναμο, ενόψει και της ανακήρυξης του 2024 από την ΕΕ ως έτους των νησιών.

Διαβάστε επίσης

Οι χώρες που προμηθεύουν με όπλα το Ισραήλ και οι χώρες που διέκοψαν τις αποστολές

Αποκάλυψη CNNi: Μυστική βάση – φυλακή για Παλαιστίνιους στην έρημο Νεγκέβ

Ξενοδόχοι κατά Μητσοτάκη για την υπερφορολόγηση

Ρωγμές με… σχολεία

Eurovision 2024: Θρίλερ με τη συμμετοχή της Ολλανδίας, κινδυνεύει με αποκλεισμό – Απειλεί να φύγει και η Ισπανία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter