Για την ταµπακιέρα τίποτε

Στις 30 Ιουλίου η συνδικαλιστική παράταξη Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση στο ΥΠΠΟ δημοσίευσε ανακοίνωση µε τίτλο «Ηµερολόγιο κυκλώµατος (διαφθοράς) Ι: τι δεν έχει κάνει το Υπουργείο Πολιτισµού» σχετικά µε την υπόθεση της σπείρας των εκβιαστών.

Ακολούθησε µια παντελώς αντιθεσµική κίνηση της κ. Μενδώνη στις 6 Αυγούστου, όταν παρενέβη σε συνεδρίαση του ΚΑΣ για να επισηµάνει στα µέλη του συµβουλίου –τα οποία έχει διορίσει η ίδια– ότι θίγεται το κύρος τους, για να λάβει τελικά εκ νέου µια αιχµηρή ανακοίνωση από την ΕΑΚ: «Κατά την Υπουργό, το κύρος του ΚΑΣ θίχτηκε από την ανακοίνωση της Ενωτικής και όχι από το γεγονός ότι τα µέλη του κυκλώµατος ζητούσαν χρήματα από πολίτες εξ ονόµατος των Τοπικών και των Κεντρικών Συµβουλίων του ΥΠΠΟ.

Κατά την Υπουργό, το κύρος του ΚΑΣ θίγεται από την ανακοίνωση της Ενωτικής και όχι από το γεγονός ότι όλη η χώρα έµαθε ότι τρεις υπάλληλοι του ΥΠΠΟ, µάλιστα η µία Τµηµατάρχης και εισηγήτρια σε Συµβούλιο και ο άλλος γραµµατέας σε Τοπικό Συµβούλιο (και οι δύο απευθείας τοποθετηµένοι από την Υπουργό Πολιτισµού), εµπλέκονται σε κύκλωµα διαφθοράς». Χ.Π.

Ετικέτες