Γεροβασίλη: Δήθεν αναπτυξιακό το νομοσχέδιο της ΝΔ

Γεροβασίλη: Δήθεν αναπτυξιακό το νομοσχέδιο της ΝΔ

Στις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μέσω επίσημων εγγράφων, όπως αυτή του κ. Μανιαδακη τον Νοέμβριο του 2018 για τις πιέσεις που δέχθηκε από τον Γιάννη Στουρνάρα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική της συνέντευξη στην ΕΡΤ 1, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

«Εκείνο που έχει ενδιαφέρον και είδε πριν λίγο το φως της δημοσιότητας είναι ένα έγγραφο το οποίο λέει ότι σε συνομιλία τριών εισαγγελέων Διαφθοράς με τον κ. Μανιαδάκη, πέρυσι, Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2018, ο ίδιος δήλωνε ότι τον έχει καλέσει σε τραπέζι ο κ. Στουρνάρας και δέχθηκε απειλές λέγοντας του ότι ξέρω ότι είσαι προστατευόμενος μάρτυρας και μόλις θα βγει η άλλη κυβέρνηση θα δουν τι θα πάθουν αυτοί οι οποίοι καταγγέλλουν. Αυτό νομίζω ότι είναι η είδηση της ημέρας», σημείωσε η ίδια.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις Γεωργιάδη, η Όλγα Γεροβασίλη υπενθύμισε την δήλωσή του στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης ότι η Novartis χρηματίζει και πολιτικούς, αλλά σώζει και ζωές.

«Στη προσπάθεια να ανασκευάσει χρησιμοποιεί κινήσεις αντιπερισπασμού, γνωστή γκαιμπελική μέθοδος», τόνισε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε ότι «καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να σκεφτεί αν ταυτίζεται με αυτές τις δηλώσεις. Διότι όταν δεν διαχωρίζεις τη θέση σου, ταυτίζεσαι. Θα πρέπει, ως πρωθυπουργός της χώρας σήμερα, να πάρει την ευθύνη για όλα αυτά που εκτοξεύονται με τέτοιους τρόπους.

Μιλώντας για το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το χαρακτήρισε «δήθεν αναπτυξιακό» και «πλυντήριο».

«Βλέπουμε συνεχώς τροπολογίες οι οποίες “ξεπλένουν” σκάνδαλα ή ντιλάρουν» ενώ, αναφερόμενη στα δημοσιεύματα για τη χορήγηση Χρυσής Βίζας μέσω POS, είπε ότι η ΝΔ θα χρειαστεί το βράδυ να τοποθετηθεί δια της ψηφοφορίας πάνω στο θέμα αυτό.

Παράλληλα, η Όλγα Γεροβασίλη υπενθύμισε το σκάνδαλο που είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις πριν από δυο χρόνια στη χώρα μας για παράνομες συναλλαγές με POS μέσω Κίνας.

Σκάνδαλο που είχε προκαλέσει την παρέμβαση τόσο του Αρείου Πάγου όσο και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και αναρωτήθηκε αναφερόμενη στην επίμαχη τροπολογία: «Αναδρομική ισχύς όμως από 1.1.2017 για ποιο λόγο; Η κυβέρνηση θέλει να συγκαλύψει κάτι που έγινε; Εδώ θα πρέπει να απαντηθεί γιατί η αναδρομική χρήση από το 2017. Τι έχει συμβεί το 2017 εκτός από το σκάνδαλο το οποίο συζητάμε;»

Documento Newsletter