Γερμανία: Ζευγάρι κατηγορείται ότι σκότωσε Ουκρανή για να της πάρει το μωρό

Γερμανία: Ζευγάρι κατηγορείται ότι σκότωσε Ουκρανή για να της πάρει το μωρό

Για διπλή ανθρωποκτονία και απαγωγή βρέφους κατηγορείται ένα ζευγάρι από τη Γερμανία. Ο άνδρας, 43 ετών, και η γυναίκα, 44 ετών, φέρονται ότι σκότωσαν μία προσφύγισσα από την Ουκρανία και τη μητέρα της, για να πάρουν το μωρό της. Είχαν συλληφθεί από τον Μάρτιο του 2023, μία εβδομάδα μετά το αιματηρό περιστατικό.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, σύμφωνα με τους εισαγγελείς της γερμανικής πόλης Μάνχαϊμ, το κίνητρο του ζευγαριού για τη διπλή δολοφονία ήταν η «από καιρό ανεκπλήρωτη επιθυμία να αποκτήσουν κόρη».

Η 44χρονη Γερμανίδα φέρεται να εντάχθηκε σε μια ομάδα στην εφαρμογή Telegram που προοριζόταν να προσφέρει βοήθεια σε νεοαφιχθέντες Ουκρανούς πρόσφυγες στη Γερμανία, όπου ήρθε σε επαφή με το 27χρονο θύμα, που αναζητούσε διερμηνέα ώστε να βοηθήσει για τη γέννηση της κόρης της.

Τον περασμένο Φλεβάρη, ήρθε στον κόσμο το παιδί και η μητέρα συνέχισε να έχει επαφές με το ζευγάρι. Στις 6 Μαρτίου 2023, κάλεσαν εκείνη και τη μητέρα της σε δείπνο σε εστιατόριο, όπου φέρονται να έριξαν ηρεμιστικές ουσίες στο φαγητό τους.

Όταν η 51χρονη γυναίκα άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία, προσποιήθηκαν πως θα τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Στην πραγματικότητα όμως οδήγησαν την άτυχη γυναίκα σε μια λίμνη, όπου ο σύζυγος φέρεται να τη σκότωσε χτυπώντας τη στο κεφάλι τουλάχιστον τέσσερις φορές με άγνωστο αντικείμενο. Έπειτα, πέταξε το άψυχο σώμα της στο νερό.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι το ζευγάρι είπε στη συνέχεια στην 27χρονη Ουκρανή ότι η μητέρα της είχε υποστεί καρδιακή προσβολή και έπρεπε να παραμείνει στο νοσοκομείο, τη μετέφερε μαζί με το μωρό της σε ερημική περιοχή της πόλης Χόκενχαϊμ κοντά στο φράγμα του Ρήνου (στο κρατίδιο Βάδης-Βυρτεμβέργης) όπου ο άνδρας χτύπησε τη νεαρή Ουκρανή στο κεφάλι, τουλάχιστον τρεις φορές και στη συνέχεια έκαψε το άψυχο σώμα της.

Το ζευγάρι επέστρεψε στην κατοικία του μαζί με το βρέφος. Στις 7 Μαρτίου ένας περαστικός βρήκε την σορό της 27χρονης μητέρας στις όχθες του Ρήνου. Στις 13 Μαρτίου η αστυνομία επισκέφθηκε την κατοικία του ζευγαριού, όπου βρήκε το βρέφος και συνέλαβε το ζευγάρι. Στις 19 Μαρτίου δύτες της αστυνομίας εντόπισαν το πτώμα της 51χρονης στον βυθό της λίμνης.

Σύμφωνα με την Bild, οι δύο κατηγορούμενοι μιλούσαν σε γείτονες και συναδέλφους τους, τους τελευταίους μήνες πριν τις δύο ανθρωποκτονίες, για την επικείμενη γέννηση της «κόρης» τους. Το βρέφος, ηλικίας 5 εβδομάδων, μετά τη σύλληψη των δύο κατηγορουμένων οδηγήθηκε σε μονάδα προστασίας βρεφών. Στις αρχές του καλοκαιριού η 21χρονη αδελφή της 27χρονης μητέρας ανέλαβε την κηδεμονία του παιδιού, το οποίο επέστρεψε στην Ουκρανία. Το ζευγάρι βρίσκεται, ήδη, υπό κράτηση και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της διπλής ανθρωποκτονίας και της απαγωγής ανηλίκου.

Διαβάστε επίσης:

Σε «απομόνωση» ο Μητσοτάκης: Απόντες Καραμανλής – Σαμαράς από την ομιλία του στη ΔΕΘ

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά… αναίμακτες εκλογές η εσωκομματική αντιπολίτευση – Ανένδοτος ο Κασσελάκης

Καλύτερα η Κουμουνδούρου να ασχολείται με την ισοπέδωση της Υγείας από τον Άδωνη Γεωργιάδη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter