Γερμανία : Υπό αστυνομική προστασία η Σάλκε λόγω του υποβιβασμού της

Συμβαίνουν και στην Γερμανία. Η Σάλκε, του πρώην διεθνή Ελληνα επιθετικού και νυν προπονητή της ομάδας,  Δημήτρη Γραμμόζη, ενημέρωσε με ανακοίνωση της ότι θα ζητήσει αστυνομική προστασία, μετά την επίθεση οπαδών της στο πούλμαν της ομάδας, έπειτα από τον υποβιβασμό του συλλόγου στη Β’ κατηγορία Γερμανίας για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια.

Εξαγριωμένοι οπαδοί επιτέθηκε στο πούλμαν πετώντας αβγά και άλλα αντικείμενα κατά την επιστροφή της αποστολής στο Γκελσενκίρχεν την Τετάρτη (21/4), μετά την ήττα τους στο Μπίλεφελντ από την Αρμίνια, ήττα που σήμανε και μαθηματικά τον υποβιβασμό της Σάλκε.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, οπαδοί απείλησαν και κυνήγησαν τους παίκτες μέχρι τα σπίτια τους, ενώ από την οργή τους δεν γλίτωσαν και κάποια από τα αυτοκίνητα των παικτών, ένα εκ των οποίων καταστράφηκε σχεδόν ολόκληρο πριν προλάβει να φτάσει η αστυνομία.

Η διοίκηση ενημέρωσε ότι «έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για να διασφαλίσουμε την προστασία των παικτών και του προπονητή. Αυτά τα συμβάντα, ταρακούνησαν βαθιά το κλαμπ. Η βία δεν είναι αποδεκτή, ούτε στα σπορ, ούτε στην κοινωνία».

Ετικέτες