Γερμανία: Βάζει σε 10ημερη καραντίνα τους ανεμβολίαστους επιβάτες από την Ελλάδα – Τι ισχύει

Γερμανία: Βάζει σε 10ημερη καραντίνα τους ανεμβολίαστους επιβάτες από την Ελλάδα – Τι ισχύει

Αλλάζουν τα δεδομένα για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν από την Ελλάδα στην Γερμανία, καθώς η χώρα παλεύει με νύχια και με δόντια για να μην κηρύξει γενικό lockdown.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατατάσσεται στις χώρες υψηλού κινδύνου από την Κυριακή μαζί με την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Ιρλανδία. Η κατάταξη έγινε από Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ».

Έτσι όλοι οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν από την Ελλάδα (και άλλες χώρες) προς τη Γερμανία, από την Κυριακή θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 10 ημερών.

Ωστόσο, η 10ήμερη καραντίνα θα μπορεί να λήξει στις πέντε ημέρες εφόσον προηγηθεί αρνητικό τεστ για κορονοϊό.

Θα μπορεί ωστόσο να υποβληθεί σε τεστ μετά την 5η ημέρα και, εφόσον είναι αρνητικό, να απαλλαγεί από την υποχρέωση παραμονής σε περιορισμό.

Ο κανόνας ισχύει και για τα παιδιά, αλλά, όταν πρόκειται για άτομα κάτω των 12 ετών, η καραντίνα λήγει αυτομάτως μετά την 5η ημέρα, χωρίς την υποχρέωση του τεστ. Επιπλέον, όλοι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν προς τη Γερμανία από χώρα «υψηλού κινδύνου», θα πρέπει να συμπληρώνουν ψηφιακό έγγραφο, στο οποίο θα καταχωρούν και το πιστοποιητικό τους (εμβολιασμού, ανάρρωσης, διαγνωστικού τεστ).

Διαβάστε επίσης:

Πιο κοντά σε καθολικό lockdown και η Γερμανία – «Τίποτα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε» λέει ο υπ. Υγείας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter