Γερμανία: Θετικός ο Σολτς για συνασπισμό «φανάρι»

Γερμανία: Θετικός ο Σολτς για συνασπισμό «φανάρι»

Ο υποψήφιος καγκελάριος Όλαφ Σολτς, αφού υπογράμμισε την διεκδίκηση της ηγεσίας της επόμενης κυβέρνησης από το SPD, επεσήμανε σε εμφάνισή του τη Δευτέρα στο Βερολίνο ότι «οι ψηφοφόροι ενίσχυσαν τρία κόμματα: το SPD, τους Πράσινους και το FDP. Για αυτό τον λόγο αυτοί οι τρεις πρέπει να ηγηθούν της νέας κυβέρνησης». Το CDU από την πλευρά του έλαβε το μήνυμα ότι θα πρέπει να συνηθίσει τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Ο Σολτς δήλωσε ότι κανενός οι προσωπικές ευαισθησίες δεν θα κυριαρχήσουν στο πολιτικό προσκήνιο κι ότι θα πρέπει να τεθεί η πορεία επίλυσης των προβλημάτων του 21ου αιώνα. Υπάρχουν αρκετά σημεία που είναι κοινά μεταξύ των τριών κομμάτων αλλά επίσης χρειάζεται ρεαλισμός, ηγεσία και ψυχραιμία για μια καλή λύση. Ο Σολτς φαίνεται να συνεχίζει την επικοινωνιακή πρακτική που τον θέλει τον καταλληλότερο συνεχιστή της Άνγκελα Μέρκελ.

FDP σε συνομιλίες με τους Πράσινους

Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών, ένα κόμμα με σημαία την λιτότητα και το νεοφιλελευθερισμό φαίνεται ότι θα είναι ένας εκ των κυβερνητικών εταίρων. Ο επικεφαλής του κόμματος, Κρίστιαν Λίντνερ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα μπει σε προκαταρκτικές συζητήσεις με τους Πράσινους. Μεταξύ αυτών των δύο κομμάτων  υπάρχουν οι μεγαλύτερες διαφορές στα προγράμματα. Επίσης, μετά τις συζητήσεις ο Λίντνερ είπε ότι είναι ανοιχτός σε προσκλήσεις, είτε από το SPD είτε από το CDU, και παρά την φήμες που ακούγονται τις τελευταίες ώρες, δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter