Γερμανία: Στέλεχος του ακροδεξιού AfD ένοχος για χρήση ναζιστικού συνθήματος

Γερμανία: Στέλεχος του ακροδεξιού AfD ένοχος για χρήση ναζιστικού συνθήματος
Ο Γερμανός ακροδεξιός πολιτικός της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) Björn Höcke φτάνει για τη συνεδρίαση της δίκης του σχετικά με τη φερόμενη χρήση ναζιστικών φράσεων, στο περιφερειακό δικαστήριο στο Halle της ανατολικής Γερμανίας, την Τρίτη 23 Απριλίου 2024. Ο Höecke, ένα από τα πιο εξέχοντα στελέχη του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία, δικάστηκε την περασμένη Πέμπτη με την κατηγορία της χρήσης ναζιστικών συνθημάτων, λίγους μήνες πριν από τις περιφερειακές εκλογές στις οποίες σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για κυβερνήτης του κρατιδίου του. (Jens Schlueter/Pool Photo via AP)

Γερμανός ακροδεξιός ηγέτης τιμωρήθηκε και πάλι με πρόστιμο για τη χρήση ναζιστικού συνθήματος. Πρόκειται για τον Μπιορν Χόκε που έχει ήδη κριθεί ένοχος μία ακόμη φορά ενός απαγορευμένου συνθήματος των SA( παραστρατιωτική ναζιστική οργάνωση)  σε προεκλογική εκδήλωση.

Ο Μπιορν Χόκε, ο οποίος ηγείται του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στο κρατίδιο της Θουριγγίας, κρίθηκε ένοχος για τη χρήση ναζιστικού συνθήματος για δεύτερη φορά.

Δικαστήριο στο Χάλε, στην ανατολική Γερμανία, αποφάσισε τη Δευτέρα ότι ο πολιτικός πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 16.900 ευρώ επειδή χρησιμοποίησε τις δύο πρώτες λέξεις του συνθήματος “Όλα για τη Γερμανία!” σε εκδήλωση του AfD τον Δεκέμβριο, ενθαρρύνοντας στη συνέχεια το πλήθος να συμπληρώσει τη φράση.

Η χρήση αυτής της φράσης σε πολιτικές ομιλίες απαγορεύεται στη Γερμανία, καθώς χρησιμοποιήθηκε από τα τάγματα εφόδου SA του Αδόλφου Χίτλερ, τη βίαιη παραστρατιωτική οργάνωση που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην άνοδο των Ναζί στην εξουσία τη δεκαετία του 1930.

Ο Χόκε αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Στο εδώλιο ο αρχηγός του AfD για χρήση ναζιστικού συνθήματος

Ο πολιτικός του AfD δήλωσε ότι δεν περίμενε ότι το πλήθος θα ολοκλήρωνε το σύνθημα και δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων Deutsche Welle ότι είναι “στόχος πολιτικής δίωξης”.

Τον Μάιο, ο Χόκε τιμωρήθηκε με πρόστιμο 13.000 ευρώ επειδή έκλεισε μια προεκλογική ομιλία του 2021 με το ίδιο σύνθημα. Οι δικηγόροι του άσκησαν έφεση και κατά αυτής της απόφασης.

Το AfD παραμένει το πιο δημοφιλές κόμμα στη Θουριγγία, με σχεδόν 29% υποστήριξη. Τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθούν εκλογές στη Θουριγγία -μαζί με άλλα δύο κρατίδια στην ανατολική Γερμανία- και ο Χόκε φιλοδοξεί να γίνει πρωθυπουργός του κρατιδίου.

Διαβάστε επίσης:

Επίσκεψη έκπληξη του Βίκτορ Όρμπαν στο Κίεβο

Η ανταποκρίτρια της Le Monde στο Documento: Η ακροδεξιά απειλεί την ελευθερία του Τύπου στη Γαλλία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter