Γερμανία: Σε συζητήσεις για την αγορά του εμβολίου Sputnik-V

Γερμανία: Σε συζητήσεις για την αγορά του εμβολίου Sputnik-V

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν ενημέρωσε τους συναδέλφους του υπουργούς Υγείας την Τετάρτη ότι το Βερολίνο ξεκινά διαπραγματεύσεις για να αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά της Covid-19, σύμφωνα με τρεις Ευρωπαίους διπλωμάτες.

Επιβεβαιώνοντας μια έκθεση που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά από το Reuters, οι διπλωμάτες δήλωσαν ότι ο Σπαν έκανε την ανακοίνωση σε τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας της Ε.Ε. λίγο αφότου ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Σόντερ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με Ρώσους παραγωγούς για την αγορά 2,5 εκατομμυρίων δόσεων.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος Local De, η Γερμανία είναι έτοιμη να προχωρήσει μόνη, χωρίς την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν αυτό θα σήμαινε ότι θα επέσπευδε την εμβολιαστική της καμπάνια.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είπε χθες ότι δεν θα υπογράψει συμβόλαια με το Sputnik, όπως με τις άλλες φαρμακευτικές εταιρίες, για παράδειγμα την BioNTech, και έτσι εγώ είπα εκ μέρους της Γερμανίας στη Σύνοδο των Υπουργών Υγείας ότι θα έχουμε διμερείς συνομιλίες με τη Ρωσία», ανέφερε ο Σπαν.

Στις προκαταρκτικές συνομιλίες, η Γερμανία θα θελήσει πρώτα να διασφαλίσει ποιες ποσότητες θα μπορούσε να διασφαλίσει η Ρωσία και πότε, ανέφερε πηγή στο Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, συζήτησαν την προοπτική εισαγωγής και χρήσης του ρωσικού εμβολίου Sputnik στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε κάθε περίπτωση η Γερμανία θα αγοράσει ρωσικά εμβόλια μόνο εάν αυτά εγκριθούν από τον ΕΜΑ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter