Γερμανία: Πρόταση – σοκ της AfD για επαναπατρισμούς μεταναστών με τεστ DNA

Γερμανία: Πρόταση – σοκ της AfD για επαναπατρισμούς μεταναστών με τεστ DNA

Σοκ προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για συνάντηση μελών της ακροδεξιάς Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και νεοναζί στην Ελβετία.

Όπως γράφει η Deutsche Welle, πριν από περίπου ένα χρόνο το γερμανικό ερευνητικό δίκτυο Correctiv είχε φέρει στο φως μυστική συνάντηση μελών της AfD με νεοναζί από τη Γερμανία και την Αυστρία, στο Πότσνταμ. Στο επίκεντρο είχαν βρεθεί τότε σχέδια περί μαζικών πογκρόμ και υποχρεωτικών «επαναπατρισμών» μεταναστών με ρατσιστικά κριτήρια «καθαρότητας».

Το ίδιο δίκτυο αποκαλύπτει τώρα νέα μυστική συνάντηση βουλευτών της Εναλλακτικής για τη Γερμανία με νεοναζί στην Ελβετία, στα μέσα Δεκεμβρίου. Πρόκειται για τον βουλευτή της Μπούντεσταγκ, Ρόγκερ Μπέκαμπ, και για την τοπική βουλευτή στο Βρανδεμβούργο, Λένα Κοτρέ.

Στη συνάντηση της Ελβετίας συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- μέλη της απαγορευμένης στη Γερμανία νεοναζιστικής οργάνωσης «Blood and Honor», καθώς και της «αδελφής» ελβετικής νεοναζιστικής οργάνωσης «Junge Tat».

Οι βουλευτές της AfD έδιναν δουλειές στους νεοναζί

Aυτό που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι οι πολιτικές δοσοληψίες μεταξύ των βουλευτών της AfD και των νεαρών νεοναζί, με το Correctiv να ισχυρίζεται ότι οι δύο Γερμανοί πολιτικοί τους προσέφεραν τη δυνατότητα για εργασία στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, με ρόλο συνεργατών και απώτερο στόχο την προώθηση της ρατσιστικής ιδεολογίας.

Ταυτόχρονα, σοκ προκαλούν νέα στοιχεία σχετικά με το σχέδιο «επαναπατρισμών», με την Κοτρέ να προτείνει ακόμη και τεστ DNA ή αναλύσεις φωνών για τον προσδιορισμό των χωρών καταγωγής νεοαφιχθέντων, προκειμένου να απελαθούν γρήγορα. Η ίδια φέρεται να πρότεινε επίσης και απελάσεις ανθρώπων με μεταναστευτικό υπόβαθρο, που έχουν λάβει τη γερμανική ιθαγένεια, εάν δεν τηρούν τους γερμανικούς νόμους.

Όλα αυτά συμπίπτουν με μια ιδιαίτερα τεταμένη προεκλογική περίοδο στη Γερμανία, γράφει η DW, καθώς μόλις την Παρασκευή (27/12) ο ομοσπονδιακός πρόεδρος, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, διέλυσε με προεδρικό διάταγμα τη Βουλή και έτσι η χώρα οδεύει επίσημα προς τις εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου.

Ταυτόχρονα, η επίθεση στο Μαγδεμβούργο ρίχνει βαριά σκιά στον προεκλογικό αγώνα, με τα θέματα της ασφάλειας και της μεταναστευτικής πολιτικής να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας όλων των κομμάτων. Στο μεταξύ η ακροδεξιά AfD παραμένει σταθερά δεύτερο κόμμα σε δημοσκοπικό επίπεδο, με ένα ποσοστό που ξεπερνά το 19% και με διαρκώς ανοδική τάση στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Διαβάστε επίσης

Νότια Κορέα: Συνετρίβη αεροσκάφος με τουλάχιστον 120 νεκρούς – Η σύγκρουση των ώρα της προσγείωσης (Video)

Χρυσώνουν τον Πιτσιλή για τις υπηρεσίες του – Στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Docville

Διαδοχικοί ασθενείς σεισμοί «ξύπνησαν» την Αττική τα ξημερώματα προκαλώντας ανησυχία

Σόου Μητσοτάκη με τα μέτρα-χάδι για τις τράπεζες

Έγκλημα στα Τέμπη: Ξηλώσαν τα «58 καρφιά» του Γιώργου Κόφτη – Βεβήλωσαν το έργο-μνημείο

 

Ετικέτες

Documento Newsletter