Δεν πέρασε πολύ ώρα από το τραγικό συμβάν στο Μόναχο και το ακροδεξιό AfD ήδη έδειξε τις προθέσεις του να το εκμεταλλευτεί πολιτικά κατηγορώντας τους αντιπάλους του ότι με την πολιτική τους συμβάλλουν στην τρομοκρατία. Η επίθεση γίνεται κατά του συντηρητικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος αφού μέχρι στιγμής έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις στη Γερμανία. Οι κρίσιμες Γερμανικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 23 Φεβρουαρίου.
Λίγο αργότερα, την καταδίκη του δράστη της επίθεσης στο Μόναχο και την απέλασή του από την Γερμανία ζήτησε πριν από λίγο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς. Την «μέγιστη αυστηρότητα του κράτους δικαίου» ζήτησε η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, ενώ ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για την καγκελαρία Φρίντριχ Μερτς δήλωσε ότι η ασφάλεια θα είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής του.
Ωστόσο η Γερμανική ακροδεξιά ήταν η πρώτη που αντέδρασε ενώ επιχειρεί παράλληλα άνοιγμα προς το ακροδεξιό ευρωπαϊκό κόμμα «Πατριώτες για την Ευρώπη» ενώ η συμπρόεδρος της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), Αλίς Βάιντελ, συναντήθηκε προχθές στη Βουδαπέστη με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν.
Σε αναρτήσεις του στο Χ, το AfD επισημαίνει ότι το αυτοκίνητο δεν έπεσε μόνο του πάνω στο πλήθος αλλά το οδηγούσε Αφγανός.
Σχολιάζοντας το συμβάν στο «Χ» το AfD σημειώνει:
«Συντονισμός μέσων ενημέρωσης: “Κούρσα αυτοκινήτου στο πλήθος”. Δεν ήταν το αυτοκίνητο που αποφάσισε να μπει σε μια διαδήλωση του Βέρντι στο Μόναχο, αλλά ένας Αφγανός που φέρεται ότι σκόπιμα έπεσε πάνω σε παιδιά, γυναίκες και άνδρες. Η σκέψη μας είναι στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.»
Διαβάστε επίσης: Πανικός στο Μόναχο: Μία νεκρή και πολλοί τραυματίες όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές (Video)
Παράλληλα στρέφει τα βέλη του στους Χριστιανοδημοκράτες απ’ όπου αντλούν ψήφους αφού σημειώνουν πως ο δράστης είναι Αφγανός, προσθέτοντας πως όπως και ο δράστης (με μαχαίρι) στο Aschaffenburg θα είναι γνωστός στην αστυνομία της Βαυαρίας που διοικείται από τους Χριστιανοδημοκράτες.
«Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο οδηγός που οδήγησε ένα αυτοκίνητο σε μια διαδήλωση Verdi στο Μόναχο είναι Αφγανός (26). Πρόγνωση: Όπως ο δράστης στο Aschaffenburg, έτσι και αυτός θα είναι γνωστός στην αστυνομία στη Βαυαρία που διοικείται από το CSU και θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα – και θα χαρακτηριστεί ως “ψυχικά άρρωστος”».
Όλαφ Σολτς: Τιμωρία και απέλαση
Την καταδίκη του δράστη της επίθεσης στο Μόναχο και την απέλασή του από την Γερμανία ζήτησε πριν από λίγο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς. Την «μέγιστη αυστηρότητα του κράτους δικαίου» ζήτησε η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, ενώ ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για την καγκελαρία Φρίντριχ Μερτς δήλωσε ότι η ασφάλεια θα είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής του.
«Ο δράστης δεν μπορεί να ελπίζει σε καμία επιείκεια. Πρέπει να τιμωρηθεί και να φύγει από την χώρα. Μια τέτοια πράξη όπως αυτή στο Μόναχο δεν γίνεται ούτε ανεκτή ούτε αποδεκτή. Ως εκ τούτου, πρέπει να είναι πολύ σαφές ότι η δικαιοσύνη θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να λάβει σκληρά μέτρα εναντίον του δράστη», δήλωσε ο κ. Σολτς και τόνισε ότι «όποιος διαπράττει εγκλήματα στην Γερμανία, όχι μόνο θα τιμωρηθεί αυστηρά και θα οδηγηθεί στην φυλακή, αλλά θα πρέπει να περιμένει και ότι δεν θα μπορέσει να συνεχίσει την παραμονή του στην Γερμανία και αυτό ισχύει ακόμη και για χώρες στις οποίες οι επιστροφές είναι δύσκολες. Ο καγκελάριος δήλωσε ακόμη ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει περαιτέρω πτήσεις απέλασης στο Αφγανιστάν για διαπιστωμένους εγκληματίες. «Αυτό θα συμβεί και με τον σημερινό δράστη, όταν τα δικαστήρια λάβουν τελικά την απόφασή τους», πρόσθεσε.
«Σκληρά μέτρα» και την «μέγιστη αυστηρότητα του κράτους δικαίου», ζήτησε και η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει «αυξήσει μαζικά» τους νόμους για την απέλαση βίαιων παραβατών και για περισσότερες απελάσεις. «Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που απελαύνει ανθρώπους στο Αφγανιστάν παρά την κυριαρχία των Ταλιμπάν και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», τόνισε.
«Νόμο και τάξη» θέλει ο αρχηγός των Χριστιανοδημοκρατών
«Η ασφάλεια των ανθρώπων στην Γερμανία θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Θα επιβάλουμε με συνέπεια το νόμο και την τάξη. Πρέπει όλοι να αισθανθούμε και πάλι ασφαλείς στην χώρα μας. Κάτι πρέπει να αλλάξει στην Γερμανία», δήλωσε ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς.
Διαβάστε επίσης:
Γυναικοκτονία στις Σέρρες: Σκότωσε τη σύζυγό του και εξαφανίστηκε
Σοκ στη Ρόδο: Πυροβόλησαν και σκότωσαν τρία ελάφια – Στο ένα έκοψαν και τα κέρατα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε συνάντηση με Πούτιν στη Σαουδική Αραβία – Όσα είπαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Τσελέντης για Σαντορίνη: «Αισιόδοξο σενάριο τα 6 Ρίχτερ» – Δεν αποκλείει το τσουνάμι