Γερμανία: Επίθεση με ροζ μπογιά δέχθηκε η Σάρα Βάγκεκνεχτ σε προεκλογική συγκέντρωση (Video)

Γερμανία: Επίθεση με ροζ μπογιά δέχθηκε η Σάρα Βάγκεκνεχτ σε προεκλογική συγκέντρωση (Video)

Θύμα επίθεσης με ροζ μπογιά έπεσε η Σάρα Βάγκεκνεχτ, ηγέτιδα του κόμματος “Συμμαχία Σάρα Βάγκεκνεχτ” (BSW), το οποίο είναι διάσπαση από την γερμανική Αριστερά (Die Linke), κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στην Ερφούρτη.

Οι άνδρες της ασφάλειας της, έσπευσαν και έριξαν τον άνδρα που φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης αμέσως στο έδαφος και στην συνέχεια τον απομάκρυναν.

Η «κόκκινη» Σάρα , σε ανάρτηση της για το περιστατικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκαθάρισε ότι είναι καλά, όμως τρόμαξε από το περιστατικό. Η επίθεση ήρθε λίγα 24ώρα πριν το άνοιγμα της κάλπης στα κρατίδια της Σαξονίας και της Θουριγγίας, για τις κρατιδιακές εκλογές. Σύμφωνα με μαρτυρίες από παρευρισκομένους, ο 50χρονος φερόμενος ως δράστης πριν ρίξει την ροζ μπογιά και ενώ ανέβαινε στην σκηνή φώναξε «Ουκρανία». Κάποιοι λένε ότι ο δράστης είχε βάλει την μπογιά που ήταν «εξαιρετικά δύσκολο να βγει» (σύμφωνα με δηλώσεις συνεργάτη της Βάγκεκνεχτ) σε σύριγγα και έτσι την εκτόξευσε.

Η Σάρα και το κόμμα της, έχουν θέσεις που συνδυάζουν την αντιμεταναστευτική ρητορική, την αντίθεση στο ΝΑΤΟ, την υποστήριξη της υψηλής φορολογίας των πλουσίων και είναι ενάντια στην συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, αλλά και της εγκατάστασεις αμερικανικών πυραυλικών συστοιχιών σε γερμανικό έδαφος.

Αν οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιωθούν το BSW θα μπορούσε να πάρει το ρόλο του ρυθμιστή στα γερμανικά κρατίδια που έχουν εκλογές αυτόν τον μήνα, αφού είναι δεδομένο ότι τα «κατεστημένα» κόμματα και συγκεκριμένα οι κεντροδεξιοί Χριστιανοδημοκράτες, θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν ως είθισται την άνοδο της ακροδεξιάς, η οποία προβλέπεται ότι θα έρθει πρώτο κόμμα στις αναμετρήσεις.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter