Γεραπετρίτης «αντ’ αυτού» σε ρεσιτάλ αμετροέπειας και αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ

Προκλητικός και εμπρηστικός πριν καν ξεκινήσει την ομιλία του εμφανίστηκε από βήματος Βουλής ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, Γιώργος Γεραπετρίτης που ανέλαβε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, απευθύνοντας προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μία αμετροεπή «απάντηση», μέχρι να προετοιμαστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την απάντησή του. Αποχώρησε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που θα επιστρέψει για την ομιλία του πρωθυπουργού.

Εκμεταλλευόμενος ένα σπάνιο ιστορικό προηγούμενο, ο υπουργός Επικρατείας και στενός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Γιώργος Γεραπετρίτης πήρε τον λόγο μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα με την οποία ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης, ρίχνοντας ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά που έχει ανάψει στη Βουλή.

«Ώρα να πηγαίνετε κύριε πρόεδρε» απευθύνθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Γ. Γεραπετρίτης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε άμεσα τον λόγο, απαντώντας στον υπουργό Επικρατείας πως «δεν είστε αρχηγός κόμματος, ούτε καν εκλεγμένος με την ψήφο του ελληνικού λαού για να κάθομαι να σας ακούω».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε να ανακαλέσει, πριν αποχωρήσει από την αίθουσα της ολομέλειας μαζί με σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι θα επιστρέψουν για την τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια, κατά την ομιλία του, επιτέθηκε προσωπικά στον Αλ. Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε ως «εγγαστρίμυθο της πολιτικής», κατηγορώντας τον πως έχει «κλειστό το στόμα και μιλάει ο Πολάκης», ενώ στη συνέχεια παρέθεσε σειρά νομοθετημάτων της κυβέρνησης για την πανδημία και άλλα ζητήματα, τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε.

Σχετικά με την μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε το αφήγημα περί «εργαλειοποίησης», κατηγορώντας μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση πως δείχνει όψιμα εμπιστοσύνη στην επιστήμη, υπονοώντας πως το κάνει επιλεκτικά.