Γέρακας: Πολλές οι εστίες της φωτιάς – Κίνδυνος από εργοστάσιο ξυλείας που φλέγεται (Video)

Γέρακας: Πολλές οι εστίες της φωτιάς – Κίνδυνος από εργοστάσιο ξυλείας που φλέγεται (Video)
Πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική. Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)

Πολλές μικρές αλλά και μεγαλύτερες εστίες φωτιάς εντοπίζονται στην περιοχή του Γέρακα, στα σύνορα με το Δήμο της Πεντέλης, σε ένα κατά κύριο λόγο τυφλό σημείο. Στην περιοχή επιχειρούν μόνο εθελοντές και κάτοικοι οι οποίοι έχουν αναλάβει να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Ενα εργοστάσιο ξυλείας έχει τυλιχθεί στις φλόγες και παρά το γεγονός ότι στην περιοχή συνέδραμε ένα πυροσβεστικό όχημα, οι αναζωπυρώσεις εξαιτίας των ανέμων αλλά και του υλικού που καίγεται καθώς και του υψηλού θερμικού φορτίου είναι συνεχόμενες. Μάλιστα, εθελοντές του Στρατιωτικού Συνδέσμου Εφέδρων που επιχειρούν στην περιοχή εκτιμούν πως η φωτιά θα καίει για μέρες.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική καθώς πυκνοί καπνοί καλύπτουν τον αέρα. Το documentonews.gr βρίσκεται στο σημείο, όπου και υπάρχουν αρκετά σπίτια. Άνθρωποι προσπαθούν με ό,τι μέσο έχουν να προστατέψουν τις περιουσίες τους, αφού οι μικρές τοπικές εστίες φωτιάς δεν φαίνεται να αντιμετωπίζονται παρότι -τουλάχιστον προς στιγμήν- δεν αποτελούν μεγάλο κίνδυνο.

Αν και οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει αρκετά, κατά τόπους αυξάνονται αποτελώντας αστάθμητο παράγοντα για την εξέλιξη των διάφορων εστιών.

Λίγο πιο κάτω από την οδό Παπαφλέσσα στο Γέρακα, όπου καίγεται το εργοστάσιο ξυλείας συναντήσαμε έναν από τους κατοίκους που έδινε νερό σε εθελοντές, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να περιορίσουν μια ενδεχόμενη επέκταση της φωτιάς, κόβουν κλαριά από δέντρα και ψέκαζαν με ειδικό υγρό πυρόσβεσης.

Αγανακτισμένος κάτοικος δήλωσε στο documentonews.gr πως «ο καθένας κάνει ό,τι καταλαβαίνει. Ήρθαν εδώ έκοψαν πέντε κλαριά λες και θα σταματήσει έτσι τέτοια φωτιά» αναδεικνύοντας επί της ουσίας την αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού και την πλήρη διάλυση του επιτελικού κράτους.

Διαβάστε επίσης:

Χαλάνδρι: «Ο μόνος που ήρθες μέχρι εδώ», είπαν κάτοικοι στον Κασσελάκη που πήγε στην πυρκαγιά (Video)

Η Παλαιστίνη προσφέρει βοήθεια για τις φωτιές στην Ελλάδα

«Χαοτικές κηλιδώσεις» στην κυβερνητική προπαγάνδα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter