Γεωργιάδης: Υποκρισία με την έλλειψη αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Νάξου

Πρωταθλητισμό στην υποκρισία κάνει ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης καθώς μετά από ανάρτηση του γνωστού τραγουδιστή και συνθέτη Στάθη Δρογώση για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Νάξου, και την αδυναμία να πραγματοποιεί αξονικές τομογραφίες σε ασθενείς, έσπευσε δήθεν να δηλώσει ότι δεν του αρέσει να κρύβει προβλήματα κάτω από το χαλί και πως είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει δυνατότητα διενέργειας μιας τέτοιας εξέτασης μέσω ΕΟΠΥΥ στο νησί και ότι αμέσως θα δώσει… λύση στο πρόβλημα.

Έπρεπε δηλαδή να έχει ένα ατύχημα η μητέρα ενός γνωστού καλλιτέχνη για να κινητοποιηθεί ο υπουργός;

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση που έκανε ο Στ. Δρογώσης για το ατύχημα της μητέρας του στη Νάξο.

«Στη Νάξο σήμερα χτύπησε η μητέρα μου στο κεφάλι. Χρειάστηκε αξονική. Δεν την έκαναν στο νοσοκομείο.Πήγε στον μόνο ιδιωτικό τομογράφο.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΕΟΠΥΥ.213,13 για επείγον περιστατικό σε ελληνίδα ασφαλισμένη.Το ΕΣΥ πεθαίνει αργά και βασανιστικά. Εμείς είχαμε τα χρήματα.
Κάποιος που δεν έχει τι κάνει; Επαναλαμβάνω! ΓΙα ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ. Μέσα στην τουριστική σεζόν με χιλιάδες επισκέπτες το μονοπώλιο το έχει μια ιδιωτική επιχείρηση που θησαυρίζει χωρίς σύμβαση με εοπυυ. Η κυβέρνηση είχε λέει προτεραιότητα το ΕΣΥ. Αν δεν το είχε τι θα κάναμε;»

Ο Αδ. Γεωργιάδης για να θολώσει τα νερά έσπευσε να δώβσει δημοσίως απάντηση στο θέμα γράφοντας από τη μεριά του:

Επειδή δεν μου αρέσει να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, διάβασα χθες αυτή την ανάρτηση του Στ. Δρογώση. Πράγματι το να μην υπάρχει δυνατότητα διενέργειας μίας τέτοια εξέτασης μέσω ΕΟΠΥΥ, σε ένα νησί του μεγέθους της Νάξου, είναι απαράδεκτο. Επικοινωνήσαμε με τον Διοικητή της 2ας ΥΠΕ κ. Ροϊλό και θα δώσουμε άμεσα λύση. Εάν χρειαστεί να νομοθετήσουμε για να λυθεί, θα νομοθετήσουμε. Καλημέρα κύριε Δρογώση συγγνώμη για την ταλαιπωρία και περαστικά στην μητέρα σας