ΓΕΚ Τέρνα: Ορόσημο η παραχώρηση της Αττικής Οδού

Μειωμένο κύκλο εργασιών κατά 9%, στα 2,53 δισ. ευρώ έναντι 2,76 δισ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου, αλλά και μειωμένα κατά 5% κέρδη ανακοίνωσε για το εννεάμηνο 2023 ο όμιλος της ΓΕΚ Τέρνα. Η πτώση σε έσοδα και κέρδη οφείλεται αποκλειστικά στην πτώση των τιμών του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος που επήλθε το 2023, οδηγώντας σε σμίκρυνση των μεγεθών των ενεργειακών θυγατρικών του ομίλου, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Ετσι τα λειτουργικά κέρδη περιορίστηκαν σε 396,3 εκατ. ευρώ έναντι 404,8 εκατ. πέρσι και τα καθαρά κέρδη σε 88,8 εκατ. ευρώ έναντι 93,2 εκατ. πέρσι. Εξαιρουμένου του τομέα ενέργειας, τα περιθώρια λειτουργικής κερδοφορίας του ομίλου αυξήθηκαν πάντως κατά 26,4% σε σχέση με πέρσι, ενώ το καθαρό χρέος έφτασε το 1,63 δισ. ευρώ.

Στον κατασκευαστικό τομέα το ανεκτέλεστο, συμπεριλαμβανομένων των προς υπογραφή νέων συμβάσεων, ξεπέρασε τα 5,5 δισ. ευρώ. Ορόσημο αποτελεί για τον όμιλο της ΓΕΚ Τέρνα η πρόσφατη ανάδειξή του σε προτιμητέο επενδυτή για την 25ετή παραχώρηση της Αττικής Οδού, ενώ παράλληλα συνεχίζει να συμμετέχει σε διαγωνισμούς για νέα έργα.