Γάζα: Χωρίς τέλος το ισραηλινό σφυροκόπημα – Τουλάχιστον 33 νεκροί στην Τζαμπάλια (Videos)

Τουλάχιστον 33 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 80 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές επιδρομές στο στρατόπεδο Jabalia της βόρειας Γάζας, το οποίο βρίσκεται υπό πολιορκία από τον ισραηλινό στρατό για περισσότερες από δύο εβδομάδες. Τα περισσότερα θύματα, τουλάχιστον 22, ήταν γυναίκες και παιδιά, όπως άλλωστε συμβαίνει στους βομβαρδισμούς και τις επελάσεις του ισραηλινού στρατού.

Σύμφωνα με δήλωση του κυβερνητικού γραφείου μέσων ενημέρωσης της Χαμάς της Γάζας, από την αεροπορική επιδρομή της Παρασκευής τραυματίστηκαν επίσης περισσότεροι από 85 άνθρωποι, ορισμένοι σοβαρά, καθώς χτυπήθηκαν σπίτια τριών οικογενειών στον καταυλισμό.

Ο τελικός αριθμός των νεκρών μπορεί να φτάσει τους 50, πρόσθεσε, καθώς άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια κτιρίων.

Δεν ήταν δυνατή η ανεξάρτητη επαλήθευση της αναφοράς. Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι η βόρεια Γάζα είναι ουσιαστικά απομονωμένη, με τις τηλεπικοινωνίες και τις υπηρεσίες διαδικτύου να έχουν διακοπεί στην περιοχή.

Επίθεση των IDF σε νοσοκομεία στη Β. Γάζα

Οι ισραηλινές δυνάμεις το πρωί του Σαββάτου επιτέθηκαν στο νοσοκομείο al-Awda και πυροβόλησαν κατά του νοσοκομείου Kamal Adwan, όπως μεταδίδει το Αλ Τζαζίρα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν επίσης πυροβολήσει τώρα στο νοσοκομείο Kamal Adwan στο Beit Lahiya, πράγμα που σημαίνει ότι και τα τρία μεγάλα νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα έχουν δεχθεί επίθεση τις τελευταίες ώρες.

Νωρίτερα, ισραηλινά τανκς είχαν περικυκλώσει το Ινδονησιακό Νοσοκομείο, επίσης στο Beit Lahiya, και βομβάρδισαν το κτίριο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή τραυματισμοί.

Ο Μοχάμεντ Σάλχα, αναπληρωτής διευθυντής του Νοσοκομείου al-Awda, δήλωσε ότι οι εγκαταστάσεις του είναι κατακλυσμένες και περιθάλπουν περίπου 70 τραυματίες στην τελευταία θανατηφόρα επίθεση στη Jabalia.

Η Χαμάς από τη μεριά της, μετά τη δολοφονία του Γιαχία Σινουάρ, ανακοίνωσε ότι οι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι δεν θα απελευθερωθούν «αν δεν σταματήσει η επίθεση στη Γάζα», εάν δεν αποσυρθούν οι ισραηλινές δυνάμεις πλήρως και εάν οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στο Ισραήλ απελευθερωθούν.

Στη Γάζα, τουλάχιστον 42.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 99.546 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου 2023.

Τουλάχιστον 1.139 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023 και περισσότεροι από 200 αιχμαλωτίστηκαν.

Διαβάστε επίσης 

Γάζα: Χωρίς τέλος το ισραηλινό σφυροκόπημα – Τουλάχιστον 33 νεκροί στην Τζαμπάλια (Videos)

Αυτή την Κυριακή στο Documento: Μπίζνες με κτίρια και ιδιώτες από τον τσάρο της ΑΑΔΕ

Κατάπαυση πυρός στη Γάζα, συνέχιση πολέμου στην Ουκρανία – Τι συμφώνησαν Μπάιντεν, Μακρόν, Σολτς, Στάρμερ

Όλο και πιο θανατηφόρες οι πλημμύρες στην Ελλάδα – Είχαμε 70 τα τελευταία 45 χρόνια

Βόρεια Χίος: Παράταση αγωνίας για το αντιμόνιο μετά από παρέμβαση Μηταράκη – Οργανώνονται οι κάτοικοι

Ετικέτες