Γάζα: Βομβάρδισαν σχολείο – καταφύγιο εκτοπισμένων Παλαιστινίων – Συγκλονιστικές εικόνες (Video)

Γάζα: Βομβάρδισαν σχολείο – καταφύγιο εκτοπισμένων Παλαιστινίων – Συγκλονιστικές εικόνες (Video)

Τον θάνατο 15 ανθρώπων μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε σχολείο που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο για εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, ανακοίνωσαν την Πέμπτη 26/9 η Πολιτική Προστασία στη Λωρίδα της Γάζας και το υπουργείο Υγείας της Γάζας, ενώ ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι το πλήγμα αυτό είχε στόχο κέντρο διοίκησης της Χαμάς, που βρισκόταν μέσα στο σχολικό συγκρότημα.

Αυτό το πλήγμα με στόχο το σχολείο αλ Φαλούτζα στον προφυγικό καταυλισμό Τζαμάλια, στο βόρειο τμήμα του θύλακα, άφησε «15 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων παιδιά και δεκάδες τραυματίες», δήλωσε ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας.

Η περιοχή αυτή φιλοξενεί χιλιάδες ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί εν μέσω της συνεχιζόμενης σφαγής του Ισραήλ στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου 2023. Η πλειονότητα των 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων του παλαιστινιακού θύλακα έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους.

Ο ισραηλινός στρατός τόνισε αναφορικά με την εν λόγω επίθεση ότι εξαπέλυσε «πλήγματα ακριβείας» εναντίον μαχητών της Χαμάς σε αυτό που χαρακτήρισε ως διοικητικό κέντρο, χωρίς να παρουσιάσει απολογισμό για ανθρώπινες απώλειες.

Πλήθος σχολείων στη Λωρίδα της Γάζας έχουν γίνει στόχος τους τελευταίους μήνες από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος κατηγορεί τη Χαμάς ότι κρύβει μαχητές μέσα σε σχολικά κτίρια, όπου χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας έχουν βρει καταφύγιο. Οι Παλαιστίνιοι αρνούνται αυτή την κατηγορία.

Υπενθυμίζεται, ότι ο βομβαρδισμός στο σχολείο Αλ Τζούνι στις 11 Σεπτεμβρίου –τη διαχείριση του οποίου είχε η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA)– στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσεϊράτ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, προκάλεσε παγκόσμια οργή καθώς έξι εργαζόμενοι της UNRWA ήταν μεταξύ των 18 ανθρώπων που σκοτώθηκαν.

Διαβάστε επίσης

Το Ισραήλ οδηγεί τη Μέση Ανατολή στο χάος: Απορρίπτει την πρόταση ΗΠΑ-Γαλλίας για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο

Μαρινέλλα: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας της

Το έκτρωμα Φλωρίδη βλάπτει σοβαρά πολίτες και Δικαιοσύνη – Δικηγόροι και πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων εξηγούν στο Documento τα προβλήματα

Καρυστιανού κατά Οικονόμου: Είστε γελασμένος, εάν πιστεύετε ότι θα κλείσουμε τα μάτια και σε αυτό το κρατικό έγκλημα

Ο Ερντογάν δεν πήγε στο δείπνο που παρέθεσε ο Μπάιντεν – Επέστρεψε στην Τουρκία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter