Γάζα: Τουλάχιστον 20 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα σε σχολείο και νοσοκομείο (Videos)

Γάζα: Τουλάχιστον 20 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα σε σχολείο και νοσοκομείο (Videos)

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το χθεσινό ισραηλινό πλήγμα σε σχολικό συγκρότημα της Γάζας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα. Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι έπληξε κέντρο διοίκησης της Χαμάς.

«Δεκαεπτά μάρτυρες και πολλοί τραυματίες είναι ο απολογισμός ισραηλινού βομβαρδισμού στο σχολείο της Χαμάμα», αναφέρει η ανακοίνωση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στη Γάζα. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για δέκα νεκρούς.

Ο δημοσιογράφος Anas al-Sharif του Al Jazeera ανέφερε σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στο σχολείο Hamama στη συνοικία Sheikh Radwan στην πόλη της Γάζας όταν μαχητικά αεροσκάφη ξαναχτύπησαν το σχολείο:

«Ενώ καταγράφαμε τη σφαγή μέσα σε αυτό το σχολείο, οι εκτοπισμένοι έλαβαν κλήσεις από τον ισραηλινό στρατό που τους διέταξε να εκκενώσουν αμέσως το κτίριο, επειδή επρόκειτο να στοχοποιηθεί ξανά», είπε.

«Τα σώματα είναι παντού και οι γιατροί τα ανασύρουν και μέρη του σώματος παντού… είναι μια μεγάλη σφαγή».

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν το πλήγμα στην περιοχή, υπογραμμίζοντας πως είχε στόχο «τρομοκράτες» σε «κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς», το οποίο ήταν παλαιότερα γνωστό ως «σχολείο της Χαμάμα, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας». «Από εκεί σχεδιάστηκαν και εξαπολύθηκαν διάφορες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στρατιωτών. Επιπλέον, όπλα της Χαμάς κατασκευάζονταν και αποθηκεύονταν στο συγκρότημα», αναφέρει η ανακοίνωση των IDF.

Ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στη Γάζα, ανέφερε νωρίτερα ότι στο σχολικό συγκρότημα είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες ξεκίνησαν στις 7 Οκτωβρίου μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Χτύπησαν και το νοσοκομείο Αλ Ακσα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν επίσης σκηνές που φιλοξενούσαν εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στην αυλή του νοσοκομείου Μαρτύρων Al-Aqsa στο Deir el-Balah, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις και τραυματίζοντας άλλους 18. Η επίθεση σημειώθηκε λίγες ώρες μετά το φονικό χτύπημα στο σχολείο της Γάζας.

Διαβάστε επίσης

ΕΥΠειθώς αναφέρουν – Στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Docville

Μέση Ανατολή: Με το «δάκτυλο στη σκανδάλη» ΗΠΑ, Ιράν και Ισραήλ – Φόβοι για ευρύτερη ανάφλεξη

Κάμαλα Χάρις κατά Ντόναλντ Τραμπ: Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση για την ημερομηνία του ντιμπέιτ

Στον «αέρα» οι πληρωμές των αγροτικών επιδοτήσεων – Με σφραγίδα ΝΔ το μπάχαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Oλυμπιακοί Αγώνες: Στους «οκτώ» η Εθνική μπάσκετ μέσω… Σερβίας

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter