Γάζα: Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε έναν νέο απολογισμό 42.519 νεκρών Παλαιστινίων από ισραηλινές επιχειρήσεις

Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα έναν νέο απολογισμό 42.519 νεκρών στο παλαιστινιακό θύλακα από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ πριν από έναν χρόνο.

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέρεται σε ένα δελτίο Τύπου, στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται ο απολογισμός των 33 νεκρών, κατά τη διάρκεια ενός νυχτερινού βομβαρδισμού εναντίον του καταυλισμού προσφύγων της Τζαμπάλια.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι 99.637 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στη Λωρίδα της Γάζας από την αρχή του πολέμου την 7η Οκτωβρίου του 2023.

Τοπικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο ισραηλινός στρατός χτύπησε την αυλή ενός νοσοκομείου, με την επίθεση να γίνεται κοντά σε ένα από τα κύρια κτίρια, όπου συνήθως σταθμεύουν και επιχειρούν ασθενοφόρα.

Ο ισραηλινός στρατός διεξάγει εκστρατεία μαζικών συλλήψεων στα κέντρα εκκένωσης, όπου οι στρατιώτες μεταφέρουν τους άνδρες σε άγνωστες τοποθεσίες.

Ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι περισσότεροι από 450 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε 15 ημέρες ισραηλινής πολιορκίας του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπάλια, καθώς ο στρατός συνεχίζει να καταστρέφει κτίρια με οικογένειες παγιδευμένες σε αυτά.

Διαβάστε επίσης 

Γάζα: Χωρίς τέλος το ισραηλινό σφυροκόπημα – Τουλάχιστον 33 νεκροί στην Τζαμπάλια (Videos)

Αυτή την Κυριακή στο Documento: Μπίζνες με κτίρια και ιδιώτες από τον τσάρο της ΑΑΔΕ

Κατάπαυση πυρός στη Γάζα, συνέχιση πολέμου στην Ουκρανία – Τι συμφώνησαν Μπάιντεν, Μακρόν, Σολτς, Στάρμερ

Όλο και πιο θανατηφόρες οι πλημμύρες στην Ελλάδα – Είχαμε 70 τα τελευταία 45 χρόνια

Βόρεια Χίος: Παράταση αγωνίας για το αντιμόνιο μετά από παρέμβαση Μηταράκη – Οργανώνονται οι κάτοικοι

Ετικέτες