Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά σχολείο – καταφύγιο για χιλιάδες πρόσφυγες – Εργαζόμενοι στον ΟΗΕ μεταξύ των νεκρών

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά σχολείο – καταφύγιο για χιλιάδες πρόσφυγες – Εργαζόμενοι στον ΟΗΕ μεταξύ των νεκρών
Φωτογραφία αρχείου

Συνεχίζεται ο εφιάλτης στη Γάζα, με το Ισραήλ να εξαπολύει νέο μπαράζ αεροπορικών επιδρομών. Μία εξ αυτών είχε ως στόχο ένα σχολείο που μετατράπηκε σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Νουσεϊράτ.

Το Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) ανακοίνωσε πως έξι εργαζόμενοί του σκοτώθηκαν σε δυο αεροπορικά πλήγματα.

«Ανάμεσα σε αυτούς που σκοτώθηκαν ήταν ο διευθυντής του καταφυγίου της UNRWA και άλλα μέλη του προσωπικού που παρείχαν βοήθεια στους εκτοπισμένους», τόνισε η υπηρεσία μέσω X.

«Αυτό το σχολείο έχει βομβαρδιστεί πέντε φορές αφότου άρχισε ο πόλεμος. Είναι καταφύγιο για περίπου 12.000 εκτοπισμένους ανθρώπους, κυρίως γυναίκες και παιδιά», αντέτεινε η UNRWA.

Η γραμματεία ενημέρωσης και μέσων επικοινωνίας της κυβέρνησης της Χαμάς ανέφερε πως ο βομβαρδισμός του Ισραήλ σκότωσε 18 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των μελών του προσωπικού της υπηρεσίας του ΟΗΕ.

Την Τετάρτη ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως διεξήγαγαν αεροπορικό πλήγμα εναντίον κέντρου διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς στη Νουσέιρατ, στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου.

Οργή από τον ΟΗΕ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters χαρακτήρισε χθες την παντελή έλλειψη λογοδοσίας για τους θανάτους προσωπικού του διεθνούς οργανισμού και μελών οργανώσεων αρωγής στη Λωρίδα της Γάζας «εντελώς απαράδεκτη».

Ο Γκουτέρες τόνισε μέσω X πως είναι ανάγκη «οι δραματικές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου να σταματήσουν αμέσως» στον θύλακο και καταδικάζει τον θάνατο 6 εργαζομένων της UNRWA.

Διαβάστε επίσης

Ούτε ο εμβολιασμός δεν σταμάτησε τη σφαγή των αμάχων στη Γάζα

Ντέγιαν Λόβρεν: Φινάλε στις μεταγραφές για τον ΠΑΟΚ – Πώς έκλεισε το deal στο… 90′ της προθεσμίας

Καιρός: Από την Atena στην Boris με… παρένθεση την Πέμπτη – Τι ακολουθεί τα επόμενα 24ωρα

Αλμπέρτο Φουχιμόρι: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Περού – Είχε καταδικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Με καπέλο… «Τραμπ 2024» εμφανίστηκε ο Τζο Μπάιντεν – Το «παρασκήνιο» πίσω από τη φωτογραφία που έγινε viral

Ούτε ο εμβολιασμός δεν σταμάτησε τη σφαγή των αμάχων στη Γάζα

Νέες ταινίες: Η σοφία του έρωτα στο μελαγχολικό «Μαζί ξανά» του Στεφάν Μπριζέ

Και από τη… μίζα ξίγκι στο ΕΣΥ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter