Γάζα: Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Ράφα – Δεκάδες θύματα, μαίνονται οι μάχες με τη Χαμάς

Οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκόπησαν τη Ράφα στη νότια Γάζα την Παρασκευή, καθώς και άλλες περιοχές σε όλο τον θύλακα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 45 Παλαιστίνιους καθώς τα ισραηλινά στρατεύματα συμμετείχαν σε μάχη με τους μαχητές της Χαμάς, σύμφωνα με το Reuters.

Κάτοικοι είπαν ότι οι Ισραηλινοί φαίνεται να προσπαθούν να ολοκληρώσουν την κατάληψη της Ράφα, η οποία συνορεύει με την Αίγυπτο και βρίσκεται στο επίκεντρο μιας ισραηλινής επίθεσης από τις αρχές Μαΐου.

Τα τανκς εισέρχονταν στο δυτικό και βόρειο τμήμα της πόλης, έχοντας ήδη καταλάβει τα ανατολικά και νότια τμήματά της και το κέντρο.

Τα χτυπήματα από αεροπλάνα, τανκς και πλοία στα ανοικτά των ακτών προκάλεσαν περισσότερους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την πόλη, η οποία πριν από λίγους μήνες στέγαζε περισσότερους από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένους, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν πλέον μετεγκατασταθεί ξανά.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 25 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στο Μαουάσι στη δυτική Ράφα και 50 τραυματίστηκαν. Παλαιστίνιοι είπαν ότι μια οβίδα τανκ έπληξε μια σκηνή που φιλοξενούσε οικογένειες εκτοπισμένων.

«Δύο τανκς σκαρφάλωσαν στην κορυφή ενός λόφου επιβλέποντας το Μαουάσι και με βολές τους χτύπησαν τις σκηνές των φτωχών ανθρώπων που εκτοπίστηκαν στην περιοχή», είπε ένας κάτοικος στο Reuters μέσω μιας εφαρμογής συνομιλίας.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι το περιστατικό ήταν υπό εξέταση. «Μια αρχική έρευνα που διεξήχθη υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι πραγματοποιήθηκε πλήγμα από τις ΙDF στην Ανθρωπιστική Περιοχή στο Αλ-Μαουάσι», ανέφερε.

Νωρίτερα, ο στρατός ανέφερε  ότι οι δυνάμεις του διεξάγουν «ακριβείς, βασισμένες σε πληροφορίες» ενέργειες στην περιοχή της Ράφα, όπου τα στρατεύματα συμμετείχαν σε μάχες και είχαν εντοπίσει σήραγγες που χρησιμοποιούνταν από μαχητές.

Στην κεντρική περιοχή Nusseirat της Γάζας, ο στρατός ανακοίνωσε ότι άνδρες του σκότωσαν δεκάδες μαχητές την περασμένη εβδομάδα και βρήκαν μια αποθήκη όπλων που περιείχε βόμβες όλμων και στρατιωτικό εξοπλισμό που ανήκε στη Χαμάς.

Ορισμένοι κάτοικοι είπαν ότι η ισραηλινή επίθεση στη Ράφα είχε ενταθεί τις δύο προηγούμενες ημέρες και ότι οι ήχοι των εκρήξεων και των πυροβολισμών σχεδόν δεν είχαν σταματήσει.

“Χθες το βράδυ ήταν μια από τις χειρότερες νύχτες στη δυτική Ράφα: Μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αεροπλάνα, τανκ και πλοία του πολεμικού ναυτικού βομβάρδισαν την περιοχή. Αισθανόμαστε ότι η κατοχή προσπαθεί να ολοκληρώσει τον έλεγχο της πόλης”, είπε ο Χατέμ, 45 ετών.

«Δέχονται βαριά χτυπήματα από τους αντιστασιακούς, που μπορεί να τους επιβραδύνουν».

Πάνω από 37.500 νεκροί στη Γάζα

Συνολικά, τουλάχιστον 37.551 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 85.911 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Συνολικά 101 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 169 τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Διαβάστε επίσης

Νύχτα κόλασης: Καίγονται σπίτια στην Ηλεία – Τεράστιο το μέτωπο στην Πηνεία – Νεκρός 55χρονος στη Μυρτιά – Τραυματίας πυροσβέστης

Ξημερώνει νέα εποχή λιτότητας – Tα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα πληρώσει η ελληνική κοινωνία

Σε επιφυλακή για πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ – Ξεκίνησαν οι οι πρώτες διεργασίες του προοδευτικού κόσμου

Τα βαφτίσια, ο Δημητριάδης και ο Μυλωνάκης

Απόστολος Λύτρας: Καταθέτει τις επόμενες ημέρες αίτημα αποφυλάκισης (Video)

Ετικέτες