Γάζα: Το Ισραήλ εντείνει την πολιορκία στο βόρειο τμήμα – Παγίδες θανάτου οι «ασφαλείς ζώνες»

Γάζα: Το Ισραήλ εντείνει την πολιορκία στο βόρειο τμήμα – Παγίδες θανάτου οι «ασφαλείς ζώνες»

«Ολόκληρος ο πληθυσμός της Γάζας κινδυνεύει να πεθάνει σε μια γενοκτονία που έχει ανακοινωθεί και εκτελείται υπό το βλέμμα μας» τόνισε η Φραντσέσκα Αλμπανέζε , ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, για το συνεχιζόμενο έγκλημα στη Γάζα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις σήμερα βομβάρδισαν έξι κτίρια στη Μπέιτ Λαχίγια στη βόρεια Γάζα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 45 ανθρώπους, ενώ το Συμβούλιο Αμερικανικών Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR) καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν τη «συστηματική εξόντωση ολόκληρου του πληθυσμού» στον παλαιστινιακό θύλακα.

Οπως μεταδίδει το Αλ Τζαζίρα, κτίρια κατοικιών έγιναν στόχος στην περιοχή αυτή της Β. Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας και δεκάδες είναι οι νεκροί αλλά και οι αγνοούμενοι κάτω από τα συντρίμμια μετά από σφοδρό αεροπορικό βομβαρδισμό του Ισραήλ.

Πρόκειται για περαιτέρω απόδειξη ότι αυτή η στρατιωτική αφήγηση του Ισραήλ για ασφαλείς περιοχές και οι εντολές εκκένωσης είναι, στην πραγματικότητα, παγίδες θανάτου για τους Παλαιστίνιους, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ειδησεογραφικού δικτύου.

Πολλοί άνθρωποι εκκένωσαν τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια για να αποφύγουν τους βομβαρδισμούς, αλλά όταν έφτασαν σε περιοχές μακριά από την Τζαμπάλια στο κεντρικό και δυτικό τμήμα της βόρειας Γάζας, βομβαρδίστηκαν ξανά και ας μετέβησαν σε δήθεν ασφαλείς περιοχές.

Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι καινούργιο και συμβαίνει ξανά και ξανά για περισσότερο από ένα χρόνο.

Μάλιστα σε άμεσο κίνδυνο είναι και οι δυνάμεις πολιτικής άμυνας που δεν επιχειρούν γιατί όπως τους διαμήνυσαν οι IDF τα πυροσβεστικά οχήματα ή τα ασθενοφόρα τους θα γίνουν στόχος!

Λίβανος: Κάτοικοι 14 χωριών μετακινούνται βόρεια του ποταμού Αουαλί

Ο ισραηλινός στρατός έχει επεκτείνει τις εντολές αναγκαστικού εκτοπισμού των κατοίκων και στον Λίβανο, διαμηνύοντας στους πολίτες 14 πόλεων και χωριών στο νότιο τμήμα της χώρας να τις εκκενώσουν αμέσως διαφορετικά κινδυνεύουν να σκοτωθούν.

Ο αραβόφωνος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Avichay Adraee ισχυρίστηκε στο X ότι στοιχεία, εγκαταστάσεις ή όπλα της Χεζμπολάχ βρίσκονται κοντά και οι κάτοικοι πρέπει να μετακινηθούν βόρεια του ποταμού Aουάλι.

«Σου απαγορεύεται να πας νότια. Οποιαδήποτε κίνηση προς τα νότια θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη για τη ζωή σας», είπε ο Adraee. «Όποιος βρίσκεται κοντά σε στοιχεία, εγκαταστάσεις ή όπλα της Χεζμπολάχ θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο».

Διαβάστε επίσης

Στίβεν Κον: «Θα στραφούμε ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση» – Στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Docville

ΕΥΔΑΠ: Εξετάζει σενάρια για την υδροδότηση της Αθήνας σε περίπτωση παρατεταμένης ανομβρίας

Εμφανίστηκε ασθένεια που πιστεύεται ότι είχε εξαλειφθεί

Συρτάκι από τον Άντονι Χόπκινς: «Χορέψτε σαν να μη σας βλέπει κανένας» (Video)

Κυριακή με γενικά αίθριο καιρό και τοπικές νεφώσεις

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter