Γάζα: Στέλεχος της Χαμάς ανακοίνωσε πως σταματούν οι έμμεσες διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ

Γάζα: Στέλεχος της Χαμάς ανακοίνωσε πως σταματούν οι έμμεσες διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ

Ανώτερο στέλεχος της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο την απόφαση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος να σταματήσουν οι έμμεσες διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν για τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, καταγγέλλοντας την «έλλειψη σοβαρότητας» και τις «σφαγές» του Ισραήλ.

«Ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, ο Ισμαήλ Χανίγια, ενημέρωσε κατά τη διάρκεια σειράς συνδιαλέξεων τους μεσολαβητές και περιφερειακούς παράγοντες για την απόφαση της Χαμάς να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις, εξαιτίας της έλλειψης σοβαρότητας της κατοχής (σ.σ. του Ισραήλ) και των σφαγών με θύματα άοπλους αμάχους», τόνισε.

Μακελειό σε δύο μέρες

Kαθημερινό φαινόμενο είναι η μαζική σφαγή αμάχων στη Γάζα καθώς ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει απροκάλυπτα προσφυγικούς καταυλισμούς προκαλώντας ανείπωτες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας ανέφερε απόψε ότι 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε προσφυγικό καταυλισμό στα δυτικά της Πόλης της Γάζας, όπου ο στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του.

«Ο αριθμός των μαρτύρων της σφαγής του Αλ Σάτι ανέρχεται στους 20 και υπάρχουν ακόμη ορισμένοι τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση» ανέφερε ό Μαχμούντ Μπασάλ, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής.

Νωρίτερα, ο ίδιος είπε ότι «πολλές οβίδες» έπεσαν στο Αλ Σάτι και κατήγγειλε «μια νέα σφαγή» με στόχο το τζαμί της συνοικίας.

Το νοσοκομείο Βαπτιστών της πόλης από την πλευρά του ανέφερε ότι μεταφέρθηκαν εκεί 17 νεκροί και «ένας αριθμός» τραυματιών.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες. Το πρωί ανέφερε ότι συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας και ιδίως στην Πόλη της Γάζας, όπου ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι σημειώθηκαν βομβαρδισμοί από το πυροβολικό και από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σε άλλο πλήγμα, στον καταυλισμό εκτοπισμένων του Αλ Μαουάσι, κοντά στη Χαν Γιουνίς, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 90 άνθρωποι, σύμφωνα με τη Χαμάς.

Συγκεκριμένα, ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έλαβε χώρα το Σάββατο στη Χαν Γιουνίς με στόχο υποτίθεται τον στρατιωτικό αρχηγό της Χαμάς και εγκέφαλο της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου Μοχάμεντ Ντέιφ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές εάν αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε και εάν ο Ντέιφ σκοτώθηκε.

Όμως τη ζωή τους έχασαν τουλάχιστον 90 Παλαιστίνιοι άμαχοι και άλλοι περίπου 300 τραυματίστηκαν, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Γάζας σε ανακοίνωσή του το Σάββατο.

Διαβάστε επίσης

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Η στιγμή που η σφαίρα διατρυπά στο αυτί του (Video)

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς δράστης της επίθεσης – Τι ανακοίνωσε το FBI

Ντόναλντ Τραμπ: Απόπειρα δολοφονίας από 20χρονο σε συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια (Videos)

Μαφία διαπλοκής ΥΠΠΟ προστασία – Στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Docville

Γήπεδο Παναθηναϊκού: Αγρια συμπλοκή οπαδών, έπεσαν πυροβολισμοί – Τρεις τραυματίες, 72 προσαγωγές

Πληθωρισμός κερδών και όχι μισθών – Oι επιχειρήσεις αυξάνουν τα περιθώρια κέρδους σε βάρος καταναλωτών και εργαζομένων

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη στο CNN: Αναφέρθηκε σε μια φανταστική χώρα, είδε μέχρι και… 4ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Η ανατριχιαστική απειλή του δράστη για να πείσει την 37χρονη να γυρίσει σπίτι

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter