Γάζα: Σφαγή στο Αλ Μαουάσι – «Θάφτηκαν στα συντρίμμια, βγάζουμε συνέχεια ανθρώπινα μέλη» (Photos – Video)

Γάζα: Σφαγή στο Αλ Μαουάσι – «Θάφτηκαν στα συντρίμμια, βγάζουμε συνέχεια ανθρώπινα μέλη» (Photos – Video)
PalPress24 Twitter

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ο αριθμός των τραυματιών έχει φτάσει τους 60 και «ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν στη σφαγή στο Αλ Μαουάσι», δήλωσε ο Μαχμούντ Μπασάλ, στέλεχος της πολιτικής προστασίας στη Γάζα. Υπάρχουν δεκάδες εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι ο κατάλογος των θυμάτων θα μεγαλώσει.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζουν από την πλευρά τους πως έπληξαν «κέντρο διοίκησης» της Χαμάς. Η Χαμάς διέψευσε πως βρίσκονταν μέλη του στρατιωτικού της βραχίονα στην ανθρωπιστική ζώνη που βομβαρδίστηκε. «Οι κατηγορίες για την παρουσία μαχητών της αντίστασης είναι ξεδιάντροπο ψέμα», τόνισε η Χαμάς μέσω Telegram.

Σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός της Γάζας (2,1 εκατομμύρια) έχει εκτοπιστεί όλους αυτούς τους μήνες μετά την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων. Στον καταυλισμό του Αλ Μαουάσι – περιοχή την οποία ο ισραηλινός στρατός είχε χαρακτηρίσει ως «ασφαλή ζώνη» – είχαν βρει καταφύγιο πολλοί εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ξανά και ξανά, λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών.

«Θάφτηκαν στα συντρίμμια»

Μάρτυρες του ισραηλινού βομβαρδισμού στο Αλ Μαουάσι περιέγραψαν τις χαοτικές σκηνές μετά την επίθεση. Ο Αττάφ αλ-Σάαρ, ο οποίος εκτοπίστηκε από τη νότια πόλη Ράφα και βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης, ανέφερε ότι το χτύπημα έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και προκάλεσε φωτιά. «Οι άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από τα συντρίμμια, βγάζουμε συνέχεια ανθρώπινα μέλη», είπε σε δημοσιογράφο του Associated Press.

Ο Καλέντ Μαχμούντ, εθελοντής σε ανθρωπιστική οργάνωση που ζει κοντά στο σημείο, δήλωσε στο BBC ότι «τα χτυπήματα δημιούργησαν τρεις κρατήρες βάθους επτά μέτρων και έχουν θάψει περισσότερες από 20 σκηνές».

Το μαρτύριο όσων επέζησαν

Ο αγγειοχειρουργός Μπάρα Ζουαΐλι, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Γάζα, περιέγραψε στο Al Jazeera την επίδραση που έχουν στους αμάχους τέτοιου είδους επιθέσεις. «Όταν ακούω για επιθέσεις όπως αυτή, η καρδιά μου λυπάται όσους επέζησαν», δήλωσε ο ίδιος.

Ο γιατρός ήταν παρών όταν σημειώθηκε ένα παρόμοιο χτύπημα σε έναν άλλο καταυλισμό της Χαν Γιουνίς. Στο νοσοκομείο Νάσερ, παρατήρησε μια γυναίκα να βηματίζει ανήσυχα στα επείγοντα, μέχρι που ανακάλυψε ότι βρισκόταν δίπλα στην εξάχρονη κόρη της, η οποία πέθαινε από σοβαρά τραύματα στο πρόσωπό της, καθώς και στον εννιάχρονο γιο της, που ακρωτηριάστηκε από τους βομβαρδισμούς.

«Αυτή η νεαρή μητέρα υπέφερε τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Από τη μία αποχαιρετούσε την κόρη της και από την άλλη προσπαθούσε να στηρίξει τον γιο της που αιμορραγούσε» είπε ο γιατρός. «Αυτά συμβαίνουν σε τέτοιες επιθέσεις, την ώρα που τα μέσα ενημέρωσης επικεντρώνονται στον αριθμό των νεκρών», τόνισε ο Ζουαΐλι.

Διαβάστε επίσης

Politico για φον ντερ Λάιεν: «Ζήτησε από δύο υποψηφίους, αλλά οι ηγέτες της έδειξαν το… μεσαίο δάχτυλο»

Εφιάλτης στη Γάζα: 40 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε καταυλισμό εκτοπισμένων – «Ξεκληρίστηκαν οικογένειες»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter