Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός απελευθέρωσε έναν όμηρο

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός απελευθέρωσε έναν όμηρο
Διαδήλωση στο Ισραήλ το περασμένο Σάββατο για μια συμφωνία εκεχειρίας και απελευθέρωσης των ομήρων (AP Photo/Maya Alleruzzo)

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε τον Κάιντ Φαρχάν Αλ- Kάντι, έναν Βεδουίνο από το νότιο Ισραήλ, όμηρο στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια «περίπλοκης επιχείρησης», στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

«Ο στρατός και η Σιν Μπετ», η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών, «διέσωσαν τον όμηρο Κάιντ Φαρχάν Αλ- Kάντι, 52 ετών, από τη Ραχάτ», μία βεδουίνικη πόλη στην έρημο της Νεγκέβ, «που είχε απαχθεί από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και είχε οδηγηθεί στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου», αναφέρει σε μια ανακοίνωση ο στρατός, προσθέτοντας ότι η ιατρική κατάσταση του ομήρου είναι φυσιολογική.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Αλ- Κάντι βρέθηκε μέσα σε μια σήραγγα από κομάντος της επίλεκτης μονάδας Shayetet 13 του Πολεμικού Ναυτικού.

Πιστεύεται τώρα ότι 104 από τους 251 ομήρους που απήγαγε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου παραμένουν στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων των σωμάτων 34 νεκρών που επιβεβαιώθηκαν από τις IDF.

Η Χαμάς απελευθέρωσε 105 πολίτες κατά τη διάρκεια μιας εβδομαδιαίας εκεχειρίας στα τέλη Νοεμβρίου, ενώ τέσσερις όμηροι απελευθερώθηκαν πριν από αυτό. Οκτώ όμηροι έχουν διασωθεί από τα στρατεύματα ζωντανοί, ενώ έχουν επίσης ανακτηθεί οι σοροί 30 ομήρων, συμπεριλαμβανομένων τριών που σκοτώθηκαν κατά λάθος από τον στρατό.

Η Χαμάς κρατά επίσης δύο ισραηλινούς πολίτες που εισήλθαν στη Λωρίδα της Γάζας το 2014 και το 2015, καθώς και τις σορούς δύο στρατιωτών των IDF που σκοτώθηκαν το 2014.

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι περαιτέρω λεπτομέρειες δεν μπορούν να δημοσιευθούν σε αυτό το στάδιο «λόγω ζητημάτων ασφάλειας των ομήρων μας, της ασφάλειας των δυνάμεών μας και της ασφάλειας του κράτους».

Από την πλευρά του το Φόρουμ των Οικογενειών Ομήρων χαιρετίζει μεν την διάσωση του αιχμάλωτου τονίζει δε ότι είναι απαραίτητη μια συνολική συμφωνία για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Σχέδιο ειρήνης θα παρουσιάσει ο Ζελένσκι στην ηγεσία των ΗΠΑ – Το Κίεβο αναφέρει ότι έχει καταλάβει 100 οικισμούς στη Ρωσία

Ρωσία: Το Κρεμλίνο παρακολουθεί τη σύλληψη του Ντούροφ και την απαγόρευση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

Τουρκικά ΜΜΕ: «Η κυβέρνηση Ερντογάν παραβίασε το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter