Γάζα: Νεογέννητα δίδυμα σκοτώθηκαν με τη μητέρα τους από ισραηλινό βομβαρδισμό – Ο πατέρας είχε πάει να εκδώσει πιστοποιητικά γεννήσεως (Video)

Νεογέννητα δίδυμα στη Γάζα σκοτώθηκαν με τη μητέρα και τη γιαγιά τους, την ώρα που ο πατέρας τους πήγε να παραλάβει τα πιστοποιητικά γέννησής τους.

Το κοριτσάκι θα ονομαζόταν Aysal και ο αδελφός tης, Aser. Τα βρέφη γεννήθηκαν το Σαββατοκύριακο. Ο πατέρας Mohammed Abu al Qumsan έφυγε από στο Deir al Balah, στην κεντρική Γάζα όπου είχαν καταφύγει, προκειμένου να εκδόσει τα πιστοποιητικά γεννήσεως των δύο βρεφών.

Όταν επέστρεψε το πρωί της Τρίτης, με τα πιστοποιητικά, η οικογένειά του είχε σκοτωθεί σε αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η οικογένεια είχε εκτοπιστεί από τη βόρεια Γάζα και είχε καταφύγει νοτιότερα.

محمد أبو القمصان يتلقى نبأ استشهاد طفليه التوأم آسر وآيسل وهو يتسلّم شهادتي ميلادهما

Η σύζυγός του, η φαρμακοποιός Joumana Arafa, είχε γεννήσει με καισαρική τομή και είχε ανακοινώσει τη χαρμόσυνη είδηση στο Facebook.

Το ζευγάρι είχε υπακούσει στις εντολές του ισραηλινού στρατού να εκκενώσει την πόλη της Γάζας τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου, αναζητώντας καταφύγιο στο κέντρο της επικράτειας, σε περιοχή όπου ο ισραηλινός στρατός υποστήριζε ότι είναι «ασφαλής».

Πηγή: skynews

Ετικέτες