Γάζα: Νέα σφαγή αμάχων στη Τζαμπάλια – Τουλάχιστον 28 νεκροί και 160 τραυματίες από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο (Videos)

Γάζα: Νέα σφαγή αμάχων στη Τζαμπάλια – Τουλάχιστον 28 νεκροί και 160 τραυματίες από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο (Videos)

Τουλάχιστον 28 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε ένα σχολείο στη Τζαμπάλια όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε ένας αξιωματούχος του τοπικού υπουργείου Υγείας. Το Ισραήλ από την πλευρά του λέει ότι στόχος του ήταν δεκάδες μαχητές που βρίσκονταν στο σημείο αυτό.

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, τον Μεντάτ Αμπάς. «Δεν υπάρχει νερό για να σβήσουμε τη φωτιά. Δεν υπάρχει τίποτα. Πρόκειται για σφαγή», πρόσθεσε.

«Άμαχοι και παιδιά σκοτώνονται, καίγονται από τη φωτιά», κατήγγειλε.

Ο ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι στόχος του ήταν μαχητές της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ οι οποίοι δρούσαν από το σχολείο Άμπου Χουσέιν της Τζαμπάλια. Το σχολείο αυτό είχε μετατραπεί σε καταφύγιο για τους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους. Σύμφωνα με τον στρατό, δεκάδες μαχητές βρίσκονταν μέσα στο συγκρότημα όταν έγινε το πλήγμα. Οι ισραηλινές αρχές δημοσιοποίησαν 12 ονόματα, ωστόσο το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να τα επαληθεύσει.

Ο στρατός πρόσθεσε ότι έλαβε προφυλάξεις για να περιορίσει τις απώλειες μεταξύ αμάχων και κατηγόρησε τη Χαμάς ότι τους χρησιμοποιεί ως ανθρώπινη ασπίδα, κάτι που η παλαιστινιακή οργάνωση αρνείται.

Η Χαμάς από την πλευρά της, στη δική της ανακοίνωση, λέει ότι οι ισχυρισμοί πως υπήρχαν μαχητές της στο σχολείο «δεν είναι παρά μόνο ψέματα», προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια «συστηματική πολιτική του εχθρού για να δικαιολογεί τα εγκλήματά του».

Το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς έκανε λόγο για 28 νεκρούς και 160 τραυματίες από το πλήγμα αυτό.

Νωρίτερα, Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι είπαν ότι τουλάχιστον 11 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικά ισραηλινά πλήγματα στην Πόλη της Γάζας και πολλοί άλλοι σκοτώθηκαν στην κεντρική και νότια Γάζα.

Πλάνα του σχολείου Άμπου Χουσέιν που μεταδόθηκαν από παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης –το Reuters δεν ήταν σε θέση να τα επαληθεύσει– δείχνουν καπνό να υψώνεται από σκηνές που φλέγονται. Πολλοί από τους εκτοπισμένους μεταφέρουν θύματα, μεταξύ των οποίων και παιδιά, στα ασθενοφόρα.

Κάτοικοι της Τζαμπάλια είπαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ανατίναξαν συστάδες σπιτιών ρίχνοντας βόμβες από αέρος, με πυρά από άρματα μάχης και τοποθετώντας σε κτίρια εκρηκτικούς μηχανισμούς, τους οποίους πυροδότησαν από απόσταση.

Η περιοχή αυτή βρίσκεται στο επίκεντρο των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού εδώ και δύο εβδομάδες. Ο στρατός λέει ότι προσπαθεί να εμποδίσει τους μαχητές της Χαμάς να ανασυνταχθούν για να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις. Οι κάτοικοι λένε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν ουσιαστικά απομονώσει το Μπέιτ Χανούν, την Τζαμπάλια και τη Μπέιτ Λαχίγια από την Πόλη της Γάζας και εμποδίζουν τις μετακινήσεις, εκτός από τις οικογένειες εκείνες που φεύγουν υπακούοντας στις εντολές εκκένωσης των τριών πόλεων.

«Γράψαμε τις τελευταίες μας επιθυμίες και δεν φεύγουμε από την Τζαμπάλια» ανέφερε ένας κάτοικος στο Reuters. «Οι κατακτητές (Ισραήλ) μας τιμωρούν επειδή δεν φύγαμε από τα σπίτια μας τις πρώτες ημέρες του πολέμου και δεν θα φύγουμε ούτε τώρα. Ανατινάζουν σπίτια και δρόμους και λιμοκτονούμε αλλά θα πεθάνουμε μια φορά χωρίς να χάσουμε την υπερηφάνεια μας» πρόσθεσε ο άνδρας αυτός, ένας πατέρας τεσσάρων παιδιών που ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή φοβάται τα αντίποινα του ισραηλινού στρατού.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σήμερα ότι κατέσχεσε πολλά όπλα στην περιοχή, ορισμένα εκ των οποίων ήταν κρυμμένα σε ένα σχολείο και ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν δεκάδες μαχητές, σε αεροπορικά πλήγματα και σε μάχες εκ του σύνεγγυς.

Διαβάστε επίσης

Πέθανε η Βάσω Παπανδρέου

Πολάκης σε Γεωργιάδη: «Εγώ δεν ζητάω συγγνώμη από κανέναν, είσαι λαδέμπορας και αδιευκρίνιστος»

Ερώτηση «βόμβα» Κακλαμάνη σε Σκυλακάκη για το χρηματιστήριο ενέργειας: «Καρτελοποίησε την αγορά»

Πού πάνε τα λεφτά των μετόχων της Eurobank κύριε Καραβία;

Νέα δημοσιεύματα για Τσίπρα-Βενιζέλο: Το δείπνο με οργανωτή τον Μαραντζίδη

Προαστιακός: Εισαγγελική παρέμβαση για τον συρμό που μπήκε στις γραμμές του Μετρό

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter