Γάζα: «Λέω αντίο στα παιδιά μου, σε περίπτωση που δεν ξυπνήσουμε»

Γάζα: «Λέω αντίο στα παιδιά μου, σε περίπτωση που δεν ξυπνήσουμε»

Δύο κάτοικοι της Γάζας κινηματογραφούν ένα χρόνο υπό την επίθεση του Ισραήλ.

Μέσα σε λίγες ημέρες από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο, δύο Παλαιστίνιοι άρχισαν να κινηματογραφούν την καθημερινότητά τους για το BBC. Η Aya κατέφυγε στο νότιο τμήμα της περιοχής για να βρει ασφάλεια, ενώ ο Khalid επέλεξε να παραμείνει στο βόρειο τμήμα. Μεταξύ τους, καταγράφουν εκρήξεις, πολλαπλές εκκενώσεις, θανάτους και το τραύμα που βιώνουν τα παιδιά που βρέθηκαν στη σύγκρουση.

Ανάμεσα στις βαθιά ανθρώπινες σκηνές, ο Khalid καταγράφει πώς το παιχνίδι των παιδιών του έχει επηρεαστεί από την έκθεσή τους στον πόλεμο, ενώ η Aya κινηματογραφεί τη συναισθηματική της αντίδραση στην είδηση, που έλαβε από μακριά, ότι το σπίτι της έχει καταστραφεί.

Περισσότεροι από 42.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα ως αποτέλεσμα της ισραηλινής στρατιωτικής δράσης, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Έρχεται μετά από περίπου 1.200 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ.

Οι ιστορίες της Aya και του Khalid είναι δύο από τις τέσσερις που παρουσιάζονται σε ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC World Service και του Storyville, με τίτλο Life and Death in Gaza.

Πηγή: BBC

Διαβάστε επίσης:

ΟΗΕ: Γυναίκες και παιδιά και σκοτώνουν οι ισραηλινές δυνάμεις στον Λίβανο

Νότια Κορέα: Καταδικάζει την απόφαση της Πιονγιάνγκ να ανατινάξει διακορεατικούς δρόμους

Η Πράγα απαγορεύει τις οργανωμένες επισκέψεις τουριστών στις… παμπ

Πώς η Χεζμπολάχ «τρύπησε» το Iron Dome του Ισραήλ – Τι είναι τα «έμμεσα πυρά»

Τζόρτζια Μελόνι: Πανηγυρίζει για τα ιταλικά κέντρα κράτησης αιτούντων άσυλο στην Αλβανία

Politico: H Γερμανία «μπλοκάρει» τις εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ – Ζητά διαβεβαιώσεις πως δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά αμάχων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter