Γάζα: Κατηγορίες πως ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί αμάχους Παλαιστίνιους ως «ασπίδα προστασίας» στα τούνελ της Χαμάς

Γάζα: Κατηγορίες πως ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί αμάχους Παλαιστίνιους ως «ασπίδα προστασίας» στα τούνελ της Χαμάς

Η αμερικανική κυβέρνηση εξέφρασε τη βαθιά της ανησυχία για τις ισραηλινές αναφορές ότι ο στρατός χρησιμοποιεί αμάχους στη Γάζα ως κάλυμμα για τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις εντός των τούνελ, σημειώνοντας ότι ερευνά αυτούς τους ισχυρισμούς.

Δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας «Haaretz», με τίτλο «Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί Παλαιστίνιους πολίτες για να ψάξει πιθανές σήραγγες παγιδευμένες με εκρηκτικά στη Γάζα», αναφέρει ότι υπάρχουν μεγάλες απώλειες.

Η ισραηλινή οργάνωση Breaking the Silence, η οποία τεκμηριώνει στρατιωτικές παραβιάσεις, είπε ότι αυτές οι πρακτικές ήταν τόσο διαδεδομένες μεταξύ των διαφόρων μονάδων που πολεμούσαν στη Γάζα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν «πρωτόκολλο».

Η Χαμάς είχε λόγο στην έρευνα της Haaretz, καθώς ζήτησε από το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης να συμπεριλάβει τις ομολογίες στον φάκελο «εγκλημάτων πολέμου» που διώκουν το Ισραήλ, παρόλο που το Τελ Αβίβ έχει κατηγορήσει το κίνημα από την αρχή του πολέμου ότι κρύβεται ανάμεσα στις κοινότητες πολιτών και πραγματοποιώντας τις επιθέσεις του στο Ισραήλ μέσω αυτών.

Μαρτυρίες αποκαλύπτουν επίσης ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί πολίτες ως κάλυμμα για τις επιχειρήσεις της και τους αναγκάζει να κρύβονται ανάμεσά τους, ειδικά σε νοσοκομεία, σχολεία, τζαμιά και άλλες αστικές εγκαταστάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Η Μόσχα εμπλέκει τη Δύση και το ΝΑΤΟ στο σχεδιασμό της επίθεσης της Ουκρανίας στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ

Νορβηγία: Ο προγονός του διαδόχου του θρόνου ομολόγησε ότι χτύπησε τη σύντροφό του και ότι παίρνει ναρκωτικά

Ισπανία: Στη Σεβίλλη κόβουν το νερό σε κατοικίες που νοικιάζονται παράνομα σε τουρίστες

Πολυμέτωπη επίθεση της Ουκρανίας στη Ρωσία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μπέλγκοροντ – Τι λένε Μόσχα και Κίεβο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter